Kekszes almás gluténmentsn recept

Hozzávalók:
A töltelékhez:
- 1,5 kg alma
- 20 dkg cukor vagy eritrit
- 8 dl víz
- 3 cs GM vaníliás pudingpor
A “tésztához”:
- 60 db rizslisztes háztartási keksz (kb 40 dkg)
A tetejére:
- 10 dkg GM étcsoki
- 1 ek étolaj
Elkészítése:
Az almát meghámozzuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük, hozzáadjuk a cukrot, felengedjük 5 dl vízzel és puhára főzzük.
A pudingport a maradék 3 dl vízzel csomómentesre keverjük elkeverjük és a forrásban lévő almára öntjük, pár perc alatt állandó kevergetés mellett besűrítjük.
A keksz felét egy kb 30*20 cm-es tepsi aljára rakosgatjuk és a még meleg almakrémet egyenletesen rákenjük és befedjük egy keksz réteggel.
Vízgőz felett felolvasztjuk a csokit 1 ek étolaj hozzáadásával, majd a kekszes rétegre öntjük és eloszlatjuk rajta.
Egy éjszakára a hűtőbe tesszük, másnap a kekszek mentén szeleteljük.
Tipp:
Az év bármely szakában összedobható, pillanatok alatt. Mutatós és finom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »