Kekszes almás gluténmentsn recept

Hozzávalók:
A töltelékhez:
- 1,5 kg alma
- 20 dkg cukor vagy eritrit
- 8 dl víz
- 3 cs GM vaníliás pudingpor
A “tésztához”:
- 60 db rizslisztes háztartási keksz (kb 40 dkg)
A tetejére:
- 10 dkg GM étcsoki
- 1 ek étolaj
Elkészítése:
Az almát meghámozzuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük, hozzáadjuk a cukrot, felengedjük 5 dl vízzel és puhára főzzük.
A pudingport a maradék 3 dl vízzel csomómentesre keverjük elkeverjük és a forrásban lévő almára öntjük, pár perc alatt állandó kevergetés mellett besűrítjük.
A keksz felét egy kb 30*20 cm-es tepsi aljára rakosgatjuk és a még meleg almakrémet egyenletesen rákenjük és befedjük egy keksz réteggel.
Vízgőz felett felolvasztjuk a csokit 1 ek étolaj hozzáadásával, majd a kekszes rétegre öntjük és eloszlatjuk rajta.
Egy éjszakára a hűtőbe tesszük, másnap a kekszek mentén szeleteljük.
Tipp:
Az év bármely szakában összedobható, pillanatok alatt. Mutatós és finom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »