Kekszes almás gluténmentsn recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
A töltelékhez:
- 1,5 kg alma
- 20 dkg cukor vagy eritrit
- 8 dl víz
- 3 cs GM vaníliás pudingpor
A “tésztához”:
- 60 db rizslisztes háztartási keksz (kb 40 dkg)
A tetejére:
- 10 dkg GM étcsoki
- 1 ek étolaj
Elkészítése:
Az almát meghámozzuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük, hozzáadjuk a cukrot, felengedjük 5 dl vízzel és puhára főzzük.
A pudingport a maradék 3 dl vízzel csomómentesre keverjük elkeverjük és a forrásban lévő almára öntjük, pár perc alatt állandó kevergetés mellett besűrítjük.
A keksz felét egy kb 30*20 cm-es tepsi aljára rakosgatjuk és a még meleg almakrémet egyenletesen rákenjük és befedjük egy keksz réteggel.
Vízgőz felett felolvasztjuk a csokit 1 ek étolaj hozzáadásával, majd a kekszes rétegre öntjük és eloszlatjuk rajta.
Egy éjszakára a hűtőbe tesszük, másnap a kekszek mentén szeleteljük.
Tipp:
Az év bármely szakában összedobható, pillanatok alatt. Mutatós és finom.
Forrás: http://scarletsite.hu/node/619
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.