Kávés sajttorta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 25cm-es tortaforma
- 25 dkg darált keksz
- 20 dkg margarin
- 5 cl főtt kávé
A krémhez:
- 40 dkg mascarpone vagy más natúr krémsajt
- 4 dl tejszín
- 10 dkg cukor
- 1 tk. vanília aroma
- 1 dl lefőzött kávé
- 1 dkg zselatin por
- 10 dkg tortabevonó vagy ét csoki
- 2 ek. étolaj
Elkészítése:
A darált kekszet a tortaforma aljára szórjuk, ráöntjük az olvasztott margarint és az 5cl kávét, jól összekeverjük és lenyomkodjuk.
A zselatint kevés vízben elkeverjük, és gőz felett felolvasztjuk.
A mascarponét géppel vagy kézi habverővel összedolgozzuk a tejszínnel, cukorral, vanília aromával, az 1 dl kávéval, és a zselatinnal, majd a kekszes alapra öntjük, és a hűtőbe tesszük 2-3 órára.
A tortabevonót/ vagy csokit / felolvasztjuk a két kanál olajjal, majd tetszés szerint a tortára csorgatjuk.
A maradék csokit sütőpapírra csorgatva kis díszeket csináltam. A csokival és egy kis tejszínhabbal díszítettem.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »