Kávés sajttorta recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Hozzávalók:
- 25cm-es tortaforma
- 25 dkg darált keksz
- 20 dkg margarin
- 5 cl főtt kávé
A krémhez:
- 40 dkg mascarpone vagy más natúr krémsajt
- 4 dl tejszín
- 10 dkg cukor
- 1 tk. vanília aroma
- 1 dl lefőzött kávé
- 1 dkg zselatin por
- 10 dkg tortabevonó vagy ét csoki
- 2 ek. étolaj
Elkészítése:
A darált kekszet a tortaforma aljára szórjuk, ráöntjük az olvasztott margarint és az 5cl kávét, jól összekeverjük és lenyomkodjuk.
A zselatint kevés vízben elkeverjük, és gőz felett felolvasztjuk.
A mascarponét géppel vagy kézi habverővel összedolgozzuk a tejszínnel, cukorral, vanília aromával, az 1 dl kávéval, és a zselatinnal, majd a kekszes alapra öntjük, és a hűtőbe tesszük 2-3 órára.
A tortabevonót/ vagy csokit / felolvasztjuk a két kanál olajjal, majd tetszés szerint a tortára csorgatjuk.
A maradék csokit sütőpapírra csorgatva kis díszeket csináltam. A csokival és egy kis tejszínhabbal díszítettem.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.