Kávés-pudingos kocka recept
Hozzávalók 20*20 cm-es kerámia tálhoz:
- 24 db babapiskóta
- 200 g lefőtt fekete kávé
- 2 csomag étcsokoládés pudingpor
- 800 ml tej
- 2-3 evőkanál keserű kakaópor
- 7 evőkanál cukor
- 1 kávéskanál vanília esszencia
- 400 ml habtejszín
- szóráshoz: 1-2 evőkanál keserű kakaópor
Elkészítése:
Megfőzzük a pudingot a tejben, a kakaóporral, a vaníliával és a cukorral együtt. Néha megkeverve, hogy ne bőrösödjön meg a puding, langyosra hűtjük.
A kerámia tálba fóliát teszünk, majd a kávéban megmártott fele babapiskótával kirakjuk a tál alját.
A babapiskótára kenjük a fele mennyiségű pudingot. Erre jön, a szintén fele mennyiségű felvert tejszínhab, melyet simára elkenünk. Az elkent hab tetejére jön egy sor kávéban megforgatott babapiskóta, utána a maradék puding és a végén a maradék tejszínhab is. Lehet simán is rákenni a habot, de lehet habzsákból apró golyócskákat nyomni a tetejére. Talán így dekoratívabb.
Megszórjuk a hab tetejét a kakaóporral, majd mehet a hűtőbe 2-3 órára vagy egy egész éjszakára.
Tálalás előtt ízlés szerint felvágjuk.