Kávés-pudingos kocka

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók 20*20 cm-es kerámia tálhoz:

  • 24 db babapiskóta
  • 200 g lefőtt fekete kávé
  • 2 csomag étcsokoládés pudingpor
  • 800 ml tej
  • 2-3 evőkanál keserű kakaópor
  • 7 evőkanál cukor
  • 1 kávéskanál vanília esszencia
  • 400 ml habtejszín
  • szóráshoz: 1-2 evőkanál keserű kakaópor

Elkészítése:

Megfőzzük a pudingot a tejben, a kakaóporral, a vaníliával és a cukorral együtt. Néha megkeverve, hogy ne bőrösödjön meg a puding, langyosra hűtjük.

A kerámia tálba fóliát teszünk, majd a kávéban megmártott fele babapiskótával kirakjuk a tál alját.

A babapiskótára kenjük a fele mennyiségű pudingot. Erre jön, a szintén fele mennyiségű felvert tejszínhab, melyet simára elkenünk. Az elkent hab tetejére jön egy sor kávéban megforgatott babapiskóta, utána a maradék puding és a végén a maradék tejszínhab is. Lehet simán is rákenni a habot, de lehet habzsákból apró golyócskákat nyomni a tetejére. Talán így dekoratívabb.

Megszórjuk a hab tetejét a kakaóporral, majd mehet a hűtőbe 2-3 órára vagy egy egész éjszakára.

Tálalás előtt ízlés szerint felvágjuk.