Kávés panna cotta csokoládéöntettel recept

Hozzávalók:
- 3 dl tejszín
- 3 dl tej (2,8 %-os)
- 1 cs instant kávé
- 8 dkg barna cukor
- 2 cs vaníliás cukor
- 20 gramm porzselatin
Csokoládéöntet hozzávalói:
- 1 dl tejszín
- 5 dkg csokoládé (70%-os)
Elkészítése:
A kávét keverjük simára egy kevés langyos tejjel.
A maradék tejhez adjuk hozzá a tejszínt, a barna cukrot, a vaníliás cukrot, majd a simára kevert kávét.
Kevergetve melegítsük forráspontig, majd vegyük le a tűzről, és állandó keverés mellett adjuk hozzá a porzselatint.
Ezután kézi habverővel addig keverjük, míg a zselatin teljesen feloldódik, majd egy szitán szűrjük át, hogy szép sima legyen.
A formákat nagyon vékonyan kenjük ki olajjal, ízlés szerint töltsük fel a zselatinos kávéval, majd hagyjuk hűlni. (Én olajba mártottam az ujjamat, majd úgy kentem ki a formákat. Így dermedés után könnyen kitudjuk majd önteni a formából)
Amikor a panna cotta már éppen csak langyos, tegyük be a hűtőbe pár órára hogy teljesen megdermedjen.
A tejszínt melegítsük forráspontig, majd vegyük le a tűzről, adjuk hozzá az apróra tördelt csokoládét, majd keverjük simára, és hűtsük éppen csak langyosra.
Érdemes közvetlenül tálalás előtt elkészíteni a csokoládéöntetet, mert különben állás közben megdermed. (ha mégis megdermedne, tegyük fel a tűzre, és kevergetve olvasszuk fel, majd hűtsük vissza)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »