Joghurtos-túrós torta recept
Hozzávalók egy 26 cm-es kerek tortaformához:
Alap:
- 360 g kakaós, omlós keksz
- 200 g olvasztott vaj
Krém:
- 380 g trópusi gyümölcs joghurt
- 150 g cukor
- 20 g őrölt zselatin
- 500 g tejföl
- 250 g tehéntúró
- 1 citrom leve
- 2 dl habtejszín
- 2 csomag habfixáló
Elkészítése:
Az alaphoz a kekszet ledaráljuk vagy összetörjük morzsalékosra és összekeverjük jól az olvasztott vajjal.
A tortaformába kézzel belesimítjuk és félretesszük.
A krémhez a túrót, a tejföl és a citrom levét összedolgozzuk. A habtejszínt kemény habbá verjük a habfixálóval, majd a túrós masszához forgatjuk.
A zselatin a joghurtba keverjük a cukorral és addig melegítjük, míg teljesen fel nem olvad. Langyosra hűtjük és hozzáadjuk a túrós habos krémhez. Jól összedolgozzuk.
A kekszes alapra kenjük és egy estére a hűtőbe tesszük. Másnap ízlés szerint díszítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »









