Joghurtos-túrós torta recept

Hozzávalók egy 26 cm-es kerek tortaformához:
Alap:
- 360 g kakaós, omlós keksz
- 200 g olvasztott vaj
Krém:
- 380 g trópusi gyümölcs joghurt
- 150 g cukor
- 20 g őrölt zselatin
- 500 g tejföl
- 250 g tehéntúró
- 1 citrom leve
- 2 dl habtejszín
- 2 csomag habfixáló
Elkészítése:
Az alaphoz a kekszet ledaráljuk vagy összetörjük morzsalékosra és összekeverjük jól az olvasztott vajjal.
A tortaformába kézzel belesimítjuk és félretesszük.
A krémhez a túrót, a tejföl és a citrom levét összedolgozzuk. A habtejszínt kemény habbá verjük a habfixálóval, majd a túrós masszához forgatjuk.
A zselatin a joghurtba keverjük a cukorral és addig melegítjük, míg teljesen fel nem olvad. Langyosra hűtjük és hozzáadjuk a túrós habos krémhez. Jól összedolgozzuk.
A kekszes alapra kenjük és egy estére a hűtőbe tesszük. Másnap ízlés szerint díszítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »