Joghurtos-túrós torta recept

Hozzávalók egy 26 cm-es kerek tortaformához:
Alap:
- 360 g kakaós, omlós keksz
- 200 g olvasztott vaj
Krém:
- 380 g trópusi gyümölcs joghurt
- 150 g cukor
- 20 g őrölt zselatin
- 500 g tejföl
- 250 g tehéntúró
- 1 citrom leve
- 2 dl habtejszín
- 2 csomag habfixáló
Elkészítése:
Az alaphoz a kekszet ledaráljuk vagy összetörjük morzsalékosra és összekeverjük jól az olvasztott vajjal.
A tortaformába kézzel belesimítjuk és félretesszük.
A krémhez a túrót, a tejföl és a citrom levét összedolgozzuk. A habtejszínt kemény habbá verjük a habfixálóval, majd a túrós masszához forgatjuk.
A zselatin a joghurtba keverjük a cukorral és addig melegítjük, míg teljesen fel nem olvad. Langyosra hűtjük és hozzáadjuk a túrós habos krémhez. Jól összedolgozzuk.
A kekszes alapra kenjük és egy estére a hűtőbe tesszük. Másnap ízlés szerint díszítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »