Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Húsvéti túrótorta recept

Húsvéti túrótorta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
15 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 csomag omlós keksz (18 dkg)
    • 10 dkg vaj (nem margarin)
    • 0,5 kg túró
    • 4 + 1 ek porcukor
    • 25 dkg gyümölcs
    • 2 dl habtejszín
    • kevés étcsokoládé
    • tojásdrazsé a díszítéshez

    Elkészítése:

    A kekszet és az enyhén megolvasztott vajat késes aprítóba tesszük, és az egészet összekeverjük addig, amíg a keksz morzsás nem lesz, és a vaj el nem oszlik egyenletesen. Ekkor egy 24 cm-es tortaformába tesszük a kekszes masszát, és egy kanál segítségével elegyengetjük.

    A túrót és a 4 ek cukrot botmixerrel picit átkeverjük, hogy kevésbé legyen darabos. Hozzáadjuk a gyümölcsöt (én most fele-fele arányban ananászt és meggyet használtam), és villával összekeverjük.

    A tejszínt kemény habbá verjük, majd beleforgatjuk a gyümölcsös krémbe, fakanállal elkeverjük, és rákanalazzuk a kekszalapra.

    Kevés (3-4 kocka) étcsokoládét mikróban megolvasztunk, és rácsorgatjuk a torta tetejére, majd kedvünk szerint díszítsük fel.
    Mehet a hűtőbe, pár órát mindenképp hagyjuk állni, vagy egy egész éjszakát.

    Tipp:

    Ha növényi tejszínt használunk, nincs szükség habfixálóra, azonban ha állati eredetű tejszínnel dolgozunk, 1 csomag habfixálót is verjünk a habhoz.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá