Húsvéti túrótorta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
15 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 csomag omlós keksz (18 dkg)
  • 10 dkg vaj (nem margarin)
  • 0,5 kg túró
  • 4 + 1 ek porcukor
  • 25 dkg gyümölcs
  • 2 dl habtejszín
  • kevés étcsokoládé
  • tojásdrazsé a díszítéshez

Elkészítése:

A kekszet és az enyhén megolvasztott vajat késes aprítóba tesszük, és az egészet összekeverjük addig, amíg a keksz morzsás nem lesz, és a vaj el nem oszlik egyenletesen. Ekkor egy 24 cm-es tortaformába tesszük a kekszes masszát, és egy kanál segítségével elegyengetjük.

A túrót és a 4 ek cukrot botmixerrel picit átkeverjük, hogy kevésbé legyen darabos. Hozzáadjuk a gyümölcsöt (én most fele-fele arányban ananászt és meggyet használtam), és villával összekeverjük.

A tejszínt kemény habbá verjük, majd beleforgatjuk a gyümölcsös krémbe, fakanállal elkeverjük, és rákanalazzuk a kekszalapra.

Kevés (3-4 kocka) étcsokoládét mikróban megolvasztunk, és rácsorgatjuk a torta tetejére, majd kedvünk szerint díszítsük fel.
Mehet a hűtőbe, pár órát mindenképp hagyjuk állni, vagy egy egész éjszakát.

Tipp:

Ha növényi tejszínt használunk, nincs szükség habfixálóra, azonban ha állati eredetű tejszínnel dolgozunk, 1 csomag habfixálót is verjünk a habhoz.