Házi vajkaramella recept

Hozzávalók:
- 5 dl 3,5 %-os tej
- 50 dkg kristálycukor
- 4 dkg vaj
Elkészítése:
A tejet a cukorral feltesszük főni. Lassú tűznél kb 50 percig főzzük, közben néhányszor átkeverjük.
Az utolsó 20 percben csaknem állandó keveréssel főzzük készre. Az állaga puding sűrűségű lesz.
Ekkor lehúzzuk a tűzről és a vajat hozzákeverjük, majd az előre elkészített, olajjal kikent formákba kanalazzuk.
Fél óra múlva már teljesen megköt, a formákból kiütögetjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »