Házi vajkaramella recept

Hozzávalók:
- 5 dl 3,5 %-os tej
- 50 dkg kristálycukor
- 4 dkg vaj
Elkészítése:
A tejet a cukorral feltesszük főni. Lassú tűznél kb 50 percig főzzük, közben néhányszor átkeverjük.
Az utolsó 20 percben csaknem állandó keveréssel főzzük készre. Az állaga puding sűrűségű lesz.
Ekkor lehúzzuk a tűzről és a vajat hozzákeverjük, majd az előre elkészített, olajjal kikent formákba kanalazzuk.
Fél óra múlva már teljesen megköt, a formákból kiütögetjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »