Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Házi csokipuding eperrel és kakaóbab grillázzsal recept

Házi csokipuding eperrel és kakaóbab grillázzsal
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
15 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    2 kehelyhez:

    • 15 dkg étcsokoládé (tejcsokoládé is megfelel)
    • 1 ek kakaópor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 5 dkg kristálycukor
    • csipet só
    • 5 dl tej
    • 1 ek étkezési keményítő

    Tálaláshoz (opcionális):

    • 8 szem eper
    • 2 dkg kakaóbab
    • 2 ek kristálycukor

    Elkészítése:

    A csokoládét megolvasztjuk vízgőz fölött. Egy nagyobb edénybe vizet öntünk, és fölé egy kisebbet helyezünk, de nem érhet a vízbe a kisebb edény alja. Alacsony lángon, nem lobogó víz fölött folyamatosan kevergetve az összetört csokoládét folyósra olvasztjuk, majd levesszük a tűzről.

    Gyorsan belekeverjük a cukrot, a sót, a kakaót, az étkezési keményítőt és végül a tojássárgáját. Sima alapot keverünk a fentiekből.

    A tejjel felöntjük, és csomómentesre keverjük. Feltesszük alacsony fokozaton a tűzre a híg pudingalapot, és folyamatos kavargatás közben addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik, és bugyogni nem kezd.

    Ekkor tiszta kelyhekbe, vagy csatos üvegbe töltjük a pudingunkat, és hűtőbe tesszük minimum 1-2 órára.

    Tálalás előtt az epreket megmossuk, felnegyedeljük, és a csokipuding tetejére tesszük.

    A kakaóbab grillázs elkészítése:

    Zseniális! Fagyira, sütire, pohárkrémekre rakva díszítésként mennyei.

    Durvára törjük mozsárban 2 dkg kakaóbabot. A cukrot karamellizáljuk, majd beleszórjuk az összetört kakaóbabot, és egy zsírpapírra öntve hagyjuk kihűlni. Végül sodrófával, vagy mozsárba rakva durvára törjük a grillázst.

    Az eperre szórjuk a grillázst, és máris tálalhatjuk!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá