Hozzávalók:
2 kehelyhez:
Tálaláshoz (opcionális):
Elkészítése:
A csokoládét megolvasztjuk vízgőz fölött. Egy nagyobb edénybe vizet öntünk, és fölé egy kisebbet helyezünk, de nem érhet a vízbe a kisebb edény alja. Alacsony lángon, nem lobogó víz fölött folyamatosan kevergetve az összetört csokoládét folyósra olvasztjuk, majd levesszük a tűzről.
Gyorsan belekeverjük a cukrot, a sót, a kakaót, az étkezési keményítőt és végül a tojássárgáját. Sima alapot keverünk a fentiekből.
A tejjel felöntjük, és csomómentesre keverjük. Feltesszük alacsony fokozaton a tűzre a híg pudingalapot, és folyamatos kavargatás közben addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik, és bugyogni nem kezd.
Ekkor tiszta kelyhekbe, vagy csatos üvegbe töltjük a pudingunkat, és hűtőbe tesszük minimum 1-2 órára.
Tálalás előtt az epreket megmossuk, felnegyedeljük, és a csokipuding tetejére tesszük.
Zseniális! Fagyira, sütire, pohárkrémekre rakva díszítésként mennyei.
Durvára törjük mozsárban 2 dkg kakaóbabot. A cukrot karamellizáljuk, majd beleszórjuk az összetört kakaóbabot, és egy zsírpapírra öntve hagyjuk kihűlni. Végül sodrófával, vagy mozsárba rakva durvára törjük a grillázst.
Az eperre szórjuk a grillázst, és máris tálalhatjuk!