Házi csokipuding eperrel és kakaóbab grillázzsal

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
15 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

2 kehelyhez:

  • 15 dkg étcsokoládé (tejcsokoládé is megfelel)
  • 1 ek kakaópor
  • 1 tojássárgája
  • 5 dkg kristálycukor
  • csipet só
  • 5 dl tej
  • 1 ek étkezési keményítő

Tálaláshoz (opcionális):

  • 8 szem eper
  • 2 dkg kakaóbab
  • 2 ek kristálycukor

Elkészítése:

A csokoládét megolvasztjuk vízgőz fölött. Egy nagyobb edénybe vizet öntünk, és fölé egy kisebbet helyezünk, de nem érhet a vízbe a kisebb edény alja. Alacsony lángon, nem lobogó víz fölött folyamatosan kevergetve az összetört csokoládét folyósra olvasztjuk, majd levesszük a tűzről.

Gyorsan belekeverjük a cukrot, a sót, a kakaót, az étkezési keményítőt és végül a tojássárgáját. Sima alapot keverünk a fentiekből.

A tejjel felöntjük, és csomómentesre keverjük. Feltesszük alacsony fokozaton a tűzre a híg pudingalapot, és folyamatos kavargatás közben addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik, és bugyogni nem kezd.

Ekkor tiszta kelyhekbe, vagy csatos üvegbe töltjük a pudingunkat, és hűtőbe tesszük minimum 1-2 órára.

Tálalás előtt az epreket megmossuk, felnegyedeljük, és a csokipuding tetejére tesszük.

A kakaóbab grillázs elkészítése:

Zseniális! Fagyira, sütire, pohárkrémekre rakva díszítésként mennyei.

Durvára törjük mozsárban 2 dkg kakaóbabot. A cukrot karamellizáljuk, majd beleszórjuk az összetört kakaóbabot, és egy zsírpapírra öntve hagyjuk kihűlni. Végül sodrófával, vagy mozsárba rakva durvára törjük a grillázst.

Az eperre szórjuk a grillázst, és máris tálalhatjuk!