Havas tobozok recept
Hozzávalók:
- 3 dkg margarin
- 20 dkg darált keksz
- 4 evőkanál méz vagy cukor
- 3 evőkanál kakaópor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 6 evőkanál lekvár
- 6 csepp rumaroma
A díszítéshez:
- 10 dkg kakaós kagyló formájú gabonapehely
A szóráshoz:
- 6-8 evőkanál porcukor
Elkészítése:
Egy tálban összegyúrjuk a darált kekszet a margarinnal, a cukorral vagy mézzel, a kakaóporral, a vaníliás cukorral, a lekvárral és öntünk bele rumaromát, majd egy tálcán kúp alakú formákat készítünk.
Alulról felfelé beletűzdeljük a gabonapelyheket és porcukorral megszórjuk.
Pár óra a hűtőbe rakjuk tálalás előtt.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »









