Havas tobozok recept

Hozzávalók:
- 25 dkg darált dió
- 10 dkg vaj vagy Liga
- 10 szem meggy
- 5 evőkanál méz
- 5 evőkanál kakaópor
- 4 evőkanál rizstej
- vanília kivonat
- rum, vagy rumaroma
- GM kakaós gabonapehely
Tetejére:
- porcukor vagy nyírfaporcukor
Elkészítése:
A meggyet áztassuk be a rumba.
A darált diót a kakaóporral, mézzel, vanília kivonattal, tejjel, vajjal dolgozzuk össze.
A masszát osszuk 10 részre és formázzuk belőlük golyókat, majd nekem jó szolgálatot tett a piamis készítő formám, ennek hiányában formázzuk kúpokat a masszából, tegyünk a közepükbe egy-egy szem rumos meggyet, végül alulról felfelé haladva, rakjuk ki, gluténmentes gabonapehellyel. Finoman porcukrozzuk le, tegyük hűtőbe.
Tipp:
Pillanatok alatt elkészül, akár az ünnepi asztal dísze is lehet. Kezdők is bátran hozzáfoghatnak!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »