Havas tobozok recept

Hozzávalók:
- 25 dkg darált dió
- 10 dkg vaj vagy Liga
- 10 szem meggy
- 5 evőkanál méz
- 5 evőkanál kakaópor
- 4 evőkanál rizstej
- vanília kivonat
- rum, vagy rumaroma
- GM kakaós gabonapehely
Tetejére:
- porcukor vagy nyírfaporcukor
Elkészítése:
A meggyet áztassuk be a rumba.
A darált diót a kakaóporral, mézzel, vanília kivonattal, tejjel, vajjal dolgozzuk össze.
A masszát osszuk 10 részre és formázzuk belőlük golyókat, majd nekem jó szolgálatot tett a piamis készítő formám, ennek hiányában formázzuk kúpokat a masszából, tegyünk a közepükbe egy-egy szem rumos meggyet, végül alulról felfelé haladva, rakjuk ki, gluténmentes gabonapehellyel. Finoman porcukrozzuk le, tegyük hűtőbe.
Tipp:
Pillanatok alatt elkészül, akár az ünnepi asztal dísze is lehet. Kezdők is bátran hozzáfoghatnak!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »