Havas méhkas mandulalikőrrel recept
Hozzávalók:
- 50 dkg kekszmorzsa (darált keksz)
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 csomag vaníliás cukor
- 12 dkg porcukor
- 3 ek cukrozatlan kakaópor
- 1 dl feketekávé lefőzve
- 10 dkg kókuszreszelék
- 2 ek porcukor
- 2 ek amarettó (mandulalikőr vagy aroma)
Elkészítése:
Szétválasztjuk a tojásokat.
A kekszet összekeverjük a tojássárgákkal és a vaníliás cukorral. Hozzáadjuk a porcukrot, a kakaót, a kávét és a likőrt is hozzáöntjük. Jól összedolgozzuk. Ha túl keménynek gondoljuk, akkor még kis kávét öntünk hozzá.
A tojásfehérjékből kemény habot verünk, hozzáadjuk a porcukrot, majd a kókuszreszeléket (ez lesz a sütink teteje).
A méhkas formába belerakjuk a fehér masszát, jól belenyomkodjuk, majd a barna masszát is belenyomkodjuk. Szétnyitjuk a formát és kivesszük a sütit, majd tálcára pakoljuk.
Nekem ebből a mennyiségből 27 db lett.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »









