Havas méhkas mandulalikőrrel recept

Hozzávalók:
- 50 dkg kekszmorzsa (darált keksz)
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 csomag vaníliás cukor
- 12 dkg porcukor
- 3 ek cukrozatlan kakaópor
- 1 dl feketekávé lefőzve
- 10 dkg kókuszreszelék
- 2 ek porcukor
- 2 ek amarettó (mandulalikőr vagy aroma)
Elkészítése:
Szétválasztjuk a tojásokat.
A kekszet összekeverjük a tojássárgákkal és a vaníliás cukorral. Hozzáadjuk a porcukrot, a kakaót, a kávét és a likőrt is hozzáöntjük. Jól összedolgozzuk. Ha túl keménynek gondoljuk, akkor még kis kávét öntünk hozzá.
A tojásfehérjékből kemény habot verünk, hozzáadjuk a porcukrot, majd a kókuszreszeléket (ez lesz a sütink teteje).
A méhkas formába belerakjuk a fehér masszát, jól belenyomkodjuk, majd a barna masszát is belenyomkodjuk. Szétnyitjuk a formát és kivesszük a sütit, majd tálcára pakoljuk.
Nekem ebből a mennyiségből 27 db lett.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »