Havas méhkas mandulalikőrrel recept

Hozzávalók:
- 50 dkg kekszmorzsa (darált keksz)
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 csomag vaníliás cukor
- 12 dkg porcukor
- 3 ek cukrozatlan kakaópor
- 1 dl feketekávé lefőzve
- 10 dkg kókuszreszelék
- 2 ek porcukor
- 2 ek amarettó (mandulalikőr vagy aroma)
Elkészítése:
Szétválasztjuk a tojásokat.
A kekszet összekeverjük a tojássárgákkal és a vaníliás cukorral. Hozzáadjuk a porcukrot, a kakaót, a kávét és a likőrt is hozzáöntjük. Jól összedolgozzuk. Ha túl keménynek gondoljuk, akkor még kis kávét öntünk hozzá.
A tojásfehérjékből kemény habot verünk, hozzáadjuk a porcukrot, majd a kókuszreszeléket (ez lesz a sütink teteje).
A méhkas formába belerakjuk a fehér masszát, jól belenyomkodjuk, majd a barna masszát is belenyomkodjuk. Szétnyitjuk a formát és kivesszük a sütit, majd tálcára pakoljuk.
Nekem ebből a mennyiségből 27 db lett.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »