Havas gesztenyés piramisok recept

Hozzávalók:
- 50 dkg darált keksz
- 20 dkg porcukor
- 4 evőkanál baracklekvár
- 4 evőkanál rum
- 1 evőkanál rumaroma
- 4 evőkanál kakaópor
- tej, annyi, hogy ne legyen túl száraz
Töltelék:
- 25 dkg gesztenyepüré
- rum és porcukor ízlés szerint
- annyi tejszín, hogy jól kenhető masszát kapjunk
Tetejére:
- kókuszreszelék a szóráshoz
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk annyi tejjel, hogy könnyen formázható masszát kapjunk, de ne legyen ragacsos.
A töltelék hozzávalóit kevés tejszínnel kikeverjük.
A piramis formát enyhén kivajazzuk, kókuszreszeléket szórunk bele, majd a kekszes masszából kb diónyi golyót kiveszünk, belenyomkodjuk úgy, hogy kitöltse a formát, majd a hozzá tartozú kúppal (vagy ha az nincs meg, akkor egy fakanál nyelével) mélyedést készítünk bele.
A mélyedésbe gesztenyés krémet töltünk.
A piramis alját kókuszreszelékbe nyomjuk, majd rátesszük egy tányérra vagy tálcára, levesszük róla a formát, majd szórunk még rá kókuszt.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »