Havas gesztenyés piramisok recept

Hozzávalók:
- 50 dkg darált keksz
- 20 dkg porcukor
- 4 evőkanál baracklekvár
- 4 evőkanál rum
- 1 evőkanál rumaroma
- 4 evőkanál kakaópor
- tej, annyi, hogy ne legyen túl száraz
Töltelék:
- 25 dkg gesztenyepüré
- rum és porcukor ízlés szerint
- annyi tejszín, hogy jól kenhető masszát kapjunk
Tetejére:
- kókuszreszelék a szóráshoz
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk annyi tejjel, hogy könnyen formázható masszát kapjunk, de ne legyen ragacsos.
A töltelék hozzávalóit kevés tejszínnel kikeverjük.
A piramis formát enyhén kivajazzuk, kókuszreszeléket szórunk bele, majd a kekszes masszából kb diónyi golyót kiveszünk, belenyomkodjuk úgy, hogy kitöltse a formát, majd a hozzá tartozú kúppal (vagy ha az nincs meg, akkor egy fakanál nyelével) mélyedést készítünk bele.
A mélyedésbe gesztenyés krémet töltünk.
A piramis alját kókuszreszelékbe nyomjuk, majd rátesszük egy tányérra vagy tálcára, levesszük róla a formát, majd szórunk még rá kókuszt.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »