Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Havas gesztenyés piramisok recept

Havas gesztenyés piramisok
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg darált keksz
    • 20 dkg porcukor
    • 4 evőkanál baracklekvár
    • 4 evőkanál rum
    • 1 evőkanál rumaroma
    • 4 evőkanál kakaópor
    • tej, annyi, hogy ne legyen túl száraz

    Töltelék:

    • 25 dkg gesztenyepüré
    • rum és porcukor ízlés szerint
    • annyi tejszín, hogy jól kenhető masszát kapjunk

    Tetejére:

    • kókuszreszelék a szóráshoz

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóit összegyúrjuk annyi tejjel, hogy könnyen formázható masszát kapjunk, de ne legyen ragacsos.

    A töltelék hozzávalóit kevés tejszínnel kikeverjük.

    A piramis formát enyhén kivajazzuk, kókuszreszeléket szórunk bele, majd a kekszes masszából kb diónyi golyót kiveszünk, belenyomkodjuk úgy, hogy kitöltse a formát, majd a hozzá tartozú kúppal (vagy ha az nincs meg, akkor egy fakanál nyelével) mélyedést készítünk bele.

    A mélyedésbe gesztenyés krémet töltünk.

    A piramis alját kókuszreszelékbe nyomjuk, majd rátesszük egy tányérra vagy tálcára, levesszük róla a formát, majd szórunk még rá kókuszt.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá