Hamis francia krémes recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók egy 30*33 cm-es tepsihez:
- 300 g téglalap alakú, vajas keksz
Krémhez:
- 9 dl tej
- 2 cs vanília ízű főzős pudingpor
- 2 ek finomliszt
- 2 cs vaníliás cukor
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 10 dkg kristálycukor
- 20 dkg margarin
- 4 dl cukrászhab
Mázhoz:
- 2 dl cukrozatlan habtejszín
- 200 g étcsoki
- diónyi vaj
Elkészítése:
A tojássárgákat, pudingporokat, a lisztet, a cukorral és a vaníliás cukorral jól kikeverjük, majd kevés tejhez hozzáadva csomómentesre keverjük. Hozzáadjuk a maradék tejet és sűrű krémmé főzzük, majd kihűtjük.
A kihűlt krémhez hozzáadjuk a puha margarint és jól kihabosítjuk az egészet.
A jól behűtött cukrászhabot kemény habbá verjük.
A tepsi aljára egy réteg kekszet lerakunk, szorosan egymás mellé. A kekszre rákenjük a főzött krémet, arra pedig a kemény habot kenjük. Tetejét pedig egy újabb réteg keksszel zárjuk.
A mázhoz a tejsznt, csokit és a vajat összeolvasztjuk, majd langyosan a kekszre simítjuk egyenletesen.
Másnap szeletelve tálaljuk.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »