Hamis francia krémes recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók egy 30*33 cm-es tepsihez:
- 300 g téglalap alakú, vajas keksz
Krémhez:
- 9 dl tej
- 2 cs vanília ízű főzős pudingpor
- 2 ek finomliszt
- 2 cs vaníliás cukor
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 10 dkg kristálycukor
- 20 dkg margarin
- 4 dl cukrászhab
Mázhoz:
- 2 dl cukrozatlan habtejszín
- 200 g étcsoki
- diónyi vaj
Elkészítése:
A tojássárgákat, pudingporokat, a lisztet, a cukorral és a vaníliás cukorral jól kikeverjük, majd kevés tejhez hozzáadva csomómentesre keverjük. Hozzáadjuk a maradék tejet és sűrű krémmé főzzük, majd kihűtjük.
A kihűlt krémhez hozzáadjuk a puha margarint és jól kihabosítjuk az egészet.
A jól behűtött cukrászhabot kemény habbá verjük.
A tepsi aljára egy réteg kekszet lerakunk, szorosan egymás mellé. A kekszre rákenjük a főzött krémet, arra pedig a kemény habot kenjük. Tetejét pedig egy újabb réteg keksszel zárjuk.
A mázhoz a tejsznt, csokit és a vajat összeolvasztjuk, majd langyosan a kekszre simítjuk egyenletesen.
Másnap szeletelve tálaljuk.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »
Online italbolt – széles választék könnyű italokból a nyaralás mellé (x)
A nyári pihenés során mindenkinek jól esik olykor egy pohár ital. Mindenkép
Tovább olvasom »
12 varázslatos szilvalekváros süti, amivel újraélheted a nagyi konyhájának illatát!
Ezek a sütemények igazi klasszikusok, amiket gyerekkorunk óta szeretünk – r
Tovább olvasom »