Habos epres, sütés nélkül recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 2 x 20 dkg babapiskóta
- 500 g natúr joghurt
- 13 dkg porcukor
- 5 dl tejszín
- 1 citrom reszelt héja
- 1 púpos evőkanál zselatin
- 2-3 evőkanál víz
- 4 evőkanál rumaroma
- 500 g eper
- 2-3 dl tej
Elkészítése:
A tejszínt kemény habbá verjük a 1/3-ad porcukorral.
A zselatint a vízbe beáztatjuk, kissé felmelegítjük, a joghurtba belekeverjük a maradék cukrot, citromhéjat, a folyós zselatint, a felvert tejszínt és az eper felét turmixolva.
A babapiskóták felét egyesével a rumos tejbe bemártjuk, egy 20×28-as tepsibe szorosan egymás mellé letesszük.
Ráöntjük a tejszínes krémet, tetejét is kirakjuk bemártogatott piskótával.
Pár órát hűtőben dermesztjük. Tetejét eperszemekkel díszítjük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.