Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Habos epres, sütés nélkül recept

Habos epres, sütés nélkül
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 2 x 20 dkg babapiskóta
    • 500 g natúr joghurt
    • 13 dkg porcukor
    • 5 dl tejszín
    • 1 citrom reszelt héja
    • 1 púpos evőkanál zselatin
    • 2-3 evőkanál víz
    • 4 evőkanál rumaroma
    • 500 g eper
    • 2-3 dl tej

    Elkészítése:

    A tejszínt kemény habbá verjük a 1/3-ad porcukorral.

    A zselatint a vízbe beáztatjuk, kissé felmelegítjük, a joghurtba belekeverjük a maradék cukrot, citromhéjat, a folyós zselatint, a felvert tejszínt és az eper felét turmixolva.

    A babapiskóták felét egyesével a rumos tejbe bemártjuk, egy 20×28-as tepsibe szorosan egymás mellé letesszük.

    Ráöntjük a tejszínes krémet, tetejét is kirakjuk bemártogatott piskótával.

    Pár órát hűtőben dermesztjük. Tetejét eperszemekkel díszítjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá