Habos epres, sütés nélkül

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Habos epres, sütés nélkül

Hozzávalók:

  • 2 x 20 dkg babapiskóta
  • 500 g natúr joghurt
  • 13 dkg porcukor
  • 5 dl tejszín
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 púpos evőkanál zselatin
  • 2-3 evőkanál víz
  • 4 evőkanál rumaroma
  • 500 g eper
  • 2-3 dl tej

Elkészítése:

A tejszínt kemény habbá verjük a 1/3-ad porcukorral.

A zselatint a vízbe beáztatjuk, kissé felmelegítjük, a joghurtba belekeverjük a maradék cukrot, citromhéjat, a folyós zselatint, a felvert tejszínt és az eper felét turmixolva.

A babapiskóták felét egyesével a rumos tejbe bemártjuk, egy 20×28-as tepsibe szorosan egymás mellé letesszük.

Ráöntjük a tejszínes krémet, tetejét is kirakjuk bemártogatott piskótával.

Pár órát hűtőben dermesztjük. Tetejét eperszemekkel díszítjük.