Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Habkönnyű mogyorókrémes sajttorta recept

Habkönnyű mogyorókrémes sajttorta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Az alaphoz:

    • 30 dkg kakaós keksz + a díszítéshez
    • 15 dkg vaj (olvasztott)

    A krémhez:

    • 50 dkg mascarpone (szoba hőmérsékletű!)
    • 20-25 dkg mogyorókrém (lehetőleg Nutella)
    • 2 dl habtejszín
    • 5 dkg porcukor (ízlés szerint lehet kevesebbet vagy többet)
    • 2 kis csomag habfixáló

    A tetejére:

    • csoki (reszelve)
    • egész (pörkölt) mogyoró

    Elkészítése:

    A 26 cm-es tortaforma gyűrűjét a végleges tortaállványra vagy tálcára helyezzük és ebben dolgozunk. Így, amikor a torta tálalására kerül a sor, csak a karikát kell levenni róla.

    A kekszet aprítsuk fel, majd keverjük el az olvasztott vajjal és nyomkodjuk a tortaforma aljába. A maradék kekszeket rendezzük el a gyűrű oldalán, alsó részüket a kekszes alapba nyomva.

    A krémhez a mascarponét és a habtejszínt keverőgéppel keverjük simára, majd habosítsuk. Adjuk hozzá a habfixálót, a porcukrot, majd a mogyorókrémet is. Amikor kellően habos és sima a krémünk, simítsuk a kekszes alapra, majd tegyük hűtőbe pár órára. (Nálam egy egész éjszakát pihent.)

    Tálalás előtt, a díszítéshez reszeljük le a csokit, szórjuk rá a tortára, majd dobjuk fel pár szem egész mogyoróval is. A végeredmény egyszerűen mennyei!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá