Habkönnyű mogyorókrémes sajttorta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Az alaphoz:
- 30 dkg kakaós keksz + a díszítéshez
- 15 dkg vaj (olvasztott)
A krémhez:
- 50 dkg mascarpone (szoba hőmérsékletű!)
- 20-25 dkg mogyorókrém (lehetőleg Nutella)
- 2 dl habtejszín
- 5 dkg porcukor (ízlés szerint lehet kevesebbet vagy többet)
- 2 kis csomag habfixáló
A tetejére:
- csoki (reszelve)
- egész (pörkölt) mogyoró
Elkészítése:
A 26 cm-es tortaforma gyűrűjét a végleges tortaállványra vagy tálcára helyezzük és ebben dolgozunk. Így, amikor a torta tálalására kerül a sor, csak a karikát kell levenni róla.
A kekszet aprítsuk fel, majd keverjük el az olvasztott vajjal és nyomkodjuk a tortaforma aljába. A maradék kekszeket rendezzük el a gyűrű oldalán, alsó részüket a kekszes alapba nyomva.
A krémhez a mascarponét és a habtejszínt keverőgéppel keverjük simára, majd habosítsuk. Adjuk hozzá a habfixálót, a porcukrot, majd a mogyorókrémet is. Amikor kellően habos és sima a krémünk, simítsuk a kekszes alapra, majd tegyük hűtőbe pár órára. (Nálam egy egész éjszakát pihent.)
Tálalás előtt, a díszítéshez reszeljük le a csokit, szórjuk rá a tortára, majd dobjuk fel pár szem egész mogyoróval is. A végeredmény egyszerűen mennyei!