Hozzávalók:
Az alaphoz:
A krémhez:
A tetejére:
Elkészítése:
A 26 cm-es tortaforma gyűrűjét a végleges tortaállványra vagy tálcára helyezzük és ebben dolgozunk. Így, amikor a torta tálalására kerül a sor, csak a karikát kell levenni róla.
A kekszet aprítsuk fel, majd keverjük el az olvasztott vajjal és nyomkodjuk a tortaforma aljába. A maradék kekszeket rendezzük el a gyűrű oldalán, alsó részüket a kekszes alapba nyomva.
A krémhez a mascarponét és a habtejszínt keverőgéppel keverjük simára, majd habosítsuk. Adjuk hozzá a habfixálót, a porcukrot, majd a mogyorókrémet is. Amikor kellően habos és sima a krémünk, simítsuk a kekszes alapra, majd tegyük hűtőbe pár órára. (Nálam egy egész éjszakát pihent.)
Tálalás előtt, a díszítéshez reszeljük le a csokit, szórjuk rá a tortára, majd dobjuk fel pár szem egész mogyoróval is. A végeredmény egyszerűen mennyei!