Habkönnyű mogyorókrémes sajttorta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:
Az alaphoz:

  • 30 dkg kakaós keksz + a díszítéshez
  • 15 dkg vaj (olvasztott)

A krémhez:

  • 50 dkg mascarpone (szoba hőmérsékletű!)
  • 20-25 dkg mogyorókrém (lehetőleg Nutella)
  • 2 dl habtejszín
  • 5 dkg porcukor (ízlés szerint lehet kevesebbet vagy többet)
  • 2 kis csomag habfixáló

A tetejére:

  • csoki (reszelve)
  • egész (pörkölt) mogyoró

Elkészítése:

A 26 cm-es tortaforma gyűrűjét a végleges tortaállványra vagy tálcára helyezzük és ebben dolgozunk. Így, amikor a torta tálalására kerül a sor, csak a karikát kell levenni róla.

A kekszet aprítsuk fel, majd keverjük el az olvasztott vajjal és nyomkodjuk a tortaforma aljába. A maradék kekszeket rendezzük el a gyűrű oldalán, alsó részüket a kekszes alapba nyomva.

A krémhez a mascarponét és a habtejszínt keverőgéppel keverjük simára, majd habosítsuk. Adjuk hozzá a habfixálót, a porcukrot, majd a mogyorókrémet is. Amikor kellően habos és sima a krémünk, simítsuk a kekszes alapra, majd tegyük hűtőbe pár órára. (Nálam egy egész éjszakát pihent.)

Tálalás előtt, a díszítéshez reszeljük le a csokit, szórjuk rá a tortára, majd dobjuk fel pár szem egész mogyoróval is. A végeredmény egyszerűen mennyei!