Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gyümölcsös túrótorta (sütés nélküli) recept

Gyümölcsös túrótorta (sütés nélküli)
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók egy 24 cm-es tortaformához:
    Kekszes alap:

    • 1,5 csomag zabfalat
    • 15 dkg vaj

    Túrós-gyümölcsös réteg:

    • 50 dkg túró
    • 2 dl tejföl
    • 15 dkg porcukor
    • 2 cs vaníliás cukor
    • 1 citrom leve és reszelt héja
    • 10 gramm porzselatin + 0,5 dl víz
    • 3 dl habtejszín
    • sárgabarack, áfonya, málna

    Elkészítése:

    A kekszet morzsoljuk össze, majd adjuk hozzá a felolvasztott meleg vajat és keverjük alaposan össze. A tortaformát béleljük ki sütőpapírral és öntsük bele a vajas kekszmorzsát, majd egyenletesen lapogassuk bele a formába.

    Ezután tegyük be legalább egy órára a hűtőbe, hogy megdermedjen.

    A túrót villával alaposan törjük össze, majd adjuk hozzá a tejfölt, a porcukrot, a vaníliás cukrot, a citrom reszelt héját és levét és robotgéppel keverjük simára (citromlevet ízlés szerint tehetünk kevesebbet, vagy éppen többet!).

    A vizet melegítsük forráspontig, vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a porzselatint, majd addig keverjük, míg a zselatin teljesen feloldódik és langyosra hűl. Ezután öntsük a túrós keverékhez és szintén robotgéppel keverjük alaposan össze.

    A habtejszínt verjük fel kemény habbá, majd apránként, óvatosan hogy a hab ne nagyon törjön, egy keverőkanállal keverjük hozzá a zselatinos-túrós keverékhez.

    A tortaformát vegyük ki a hűtőből, majd egyenletesen kanalazzuk bele a túrós tölteléket.

    Ezután tegyük be pár órára (vagy egész éjszakára) a hűtőbe, hogy a túrós töltelék teljesen megdermedjen és az ízek jól összeérjenek.

    Tipp:

    Tálalás előtt vegyük ki a tortát a hűtőből, tegyük át egy tálcára, ízlés szerint pakoljuk rá a gyümölcsöket, majd felszeletelve kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá