Gyümölcsös túrótorta (sütés nélküli) recept
Hozzávalók egy 24 cm-es tortaformához:
Kekszes alap:
- 1,5 csomag zabfalat
- 15 dkg vaj
Túrós-gyümölcsös réteg:
- 50 dkg túró
- 2 dl tejföl
- 15 dkg porcukor
- 2 cs vaníliás cukor
- 1 citrom leve és reszelt héja
- 10 gramm porzselatin + 0,5 dl víz
- 3 dl habtejszín
- sárgabarack, áfonya, málna
Elkészítése:
A kekszet morzsoljuk össze, majd adjuk hozzá a felolvasztott meleg vajat és keverjük alaposan össze. A tortaformát béleljük ki sütőpapírral és öntsük bele a vajas kekszmorzsát, majd egyenletesen lapogassuk bele a formába.
Ezután tegyük be legalább egy órára a hűtőbe, hogy megdermedjen.
A túrót villával alaposan törjük össze, majd adjuk hozzá a tejfölt, a porcukrot, a vaníliás cukrot, a citrom reszelt héját és levét és robotgéppel keverjük simára (citromlevet ízlés szerint tehetünk kevesebbet, vagy éppen többet!).
A vizet melegítsük forráspontig, vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a porzselatint, majd addig keverjük, míg a zselatin teljesen feloldódik és langyosra hűl. Ezután öntsük a túrós keverékhez és szintén robotgéppel keverjük alaposan össze.
A habtejszínt verjük fel kemény habbá, majd apránként, óvatosan hogy a hab ne nagyon törjön, egy keverőkanállal keverjük hozzá a zselatinos-túrós keverékhez.
A tortaformát vegyük ki a hűtőből, majd egyenletesen kanalazzuk bele a túrós tölteléket.
Ezután tegyük be pár órára (vagy egész éjszakára) a hűtőbe, hogy a túrós töltelék teljesen megdermedjen és az ízek jól összeérjenek.
Tipp:
Tálalás előtt vegyük ki a tortát a hűtőből, tegyük át egy tálcára, ízlés szerint pakoljuk rá a gyümölcsöket, majd felszeletelve kínáljuk.