Gyümölcsös túrótorta (sütés nélküli)

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók egy 24 cm-es tortaformához:
Kekszes alap:

  • 1,5 csomag zabfalat
  • 15 dkg vaj

Túrós-gyümölcsös réteg:

  • 50 dkg túró
  • 2 dl tejföl
  • 15 dkg porcukor
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 1 citrom leve és reszelt héja
  • 10 gramm porzselatin + 0,5 dl víz
  • 3 dl habtejszín
  • sárgabarack, áfonya, málna

Elkészítése:

A kekszet morzsoljuk össze, majd adjuk hozzá a felolvasztott meleg vajat és keverjük alaposan össze. A tortaformát béleljük ki sütőpapírral és öntsük bele a vajas kekszmorzsát, majd egyenletesen lapogassuk bele a formába.

Ezután tegyük be legalább egy órára a hűtőbe, hogy megdermedjen.

A túrót villával alaposan törjük össze, majd adjuk hozzá a tejfölt, a porcukrot, a vaníliás cukrot, a citrom reszelt héját és levét és robotgéppel keverjük simára (citromlevet ízlés szerint tehetünk kevesebbet, vagy éppen többet!).

A vizet melegítsük forráspontig, vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a porzselatint, majd addig keverjük, míg a zselatin teljesen feloldódik és langyosra hűl. Ezután öntsük a túrós keverékhez és szintén robotgéppel keverjük alaposan össze.

A habtejszínt verjük fel kemény habbá, majd apránként, óvatosan hogy a hab ne nagyon törjön, egy keverőkanállal keverjük hozzá a zselatinos-túrós keverékhez.

A tortaformát vegyük ki a hűtőből, majd egyenletesen kanalazzuk bele a túrós tölteléket.

Ezután tegyük be pár órára (vagy egész éjszakára) a hűtőbe, hogy a túrós töltelék teljesen megdermedjen és az ízek jól összeérjenek.

Tipp:

Tálalás előtt vegyük ki a tortát a hűtőből, tegyük át egy tálcára, ízlés szerint pakoljuk rá a gyümölcsöket, majd felszeletelve kínáljuk.