Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gyümölcsös őzgerinc recept

Gyümölcsös őzgerinc
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 25 dkg darált háztartási keksz
    • 10 dkg puha vaj
    • 5 dkg porcukor
    • 2 ek. kakaópor
    • 1 ek. rum aroma
    • 8 ek tej
    • 18 db kocka alakú háztartási keksz

    Krém:

    • 4 dl tej
    • 1 csomag vaníliás pudingpor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 3 ek cukor
    • 2 dl habtejszín
    • 1 csomag habfixáló
    • 2 db banán

    Tetejére:

    • 10 dkg tejcsokoládé
    • 0,5 dl olaj

    Elkészítése:

    A darált kekszet összegyúrjuk a többi hozzávalóval (kivéve a négyzet alakú kekszeket). Utoljára adjuk hozzá a tejet, de a tészta ne legyen ragacsos!

    Az őzgerincformát fóliával kibéleljük úgy, hogy a fólia kilógjon mindenhol, majd a kekszes masszával egyenletesen körbetapasztjuk az őzgerinc oldalát – félretesszük hűtőszekrénybe.  Ezt úgy csináljuk, hogy gyúródeszkán 11×29,5 cm-es téglalappá nyújtjuk, 2 részre vágjuk (nem hosszában) és így tesszük bele a formába, de alaposan nyomkodjuk bele!)

    A krém elkészítése:

    A pudingport 1 dl tejjel simára keverjük. 3 dl tejet feltesszük a tűzhelyre a cukrokkal és mikor már langyos hozzáadjuk a pudingos tejet. Mosogatótálcába hideg vizet engedünk (jégakkuval) és kevergetve kihűtjük. (így nem bőrösödik be a puding és pillanatok alatt kihűl).

    Ha kihűlt a puding, a tejszínhabot felverjük a habfixálóval és óvatosan hozzákeverjük.

    Elővesszük az őzgerincformát, melybe előzőleg belenyomkodtuk a kekszréteget, és félig megtöltjük a krémmel, ráhelyezzük a banánokat, befedjük a maradék krémmel. A krém tetején sorba kirakjuk a négyzet alakú háztartási kekszeket, majd a kilógó fóliával becsomagoljuk a formát és hűtőbe tesszük 2 órára, majd óvatosan kiborítjuk egy tálcára.

    A csokimáz elkészítése:

    Gőz fölött megolvasztjuk a csokoládét, elkeverjük benne az olajat és bevonjuk vele az őzgerinc desszertet. Majd egy egész éjszakán át hűtőben tároljuk, hogy a keksz megpuhuljon.

    Forró vízbe mártott/megtörölt késsel óvatosan felszeleteljük és tálaljuk.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá