Hozzávalók:
Tészta:
Krém:
Tetejére:
Elkészítése:
A darált kekszet összegyúrjuk a többi hozzávalóval (kivéve a négyzet alakú kekszeket). Utoljára adjuk hozzá a tejet, de a tészta ne legyen ragacsos!
Az őzgerincformát fóliával kibéleljük úgy, hogy a fólia kilógjon mindenhol, majd a kekszes masszával egyenletesen körbetapasztjuk az őzgerinc oldalát – félretesszük hűtőszekrénybe. Ezt úgy csináljuk, hogy gyúródeszkán 11×29,5 cm-es téglalappá nyújtjuk, 2 részre vágjuk (nem hosszában) és így tesszük bele a formába, de alaposan nyomkodjuk bele!)
A pudingport 1 dl tejjel simára keverjük. 3 dl tejet feltesszük a tűzhelyre a cukrokkal és mikor már langyos hozzáadjuk a pudingos tejet. Mosogatótálcába hideg vizet engedünk (jégakkuval) és kevergetve kihűtjük. (így nem bőrösödik be a puding és pillanatok alatt kihűl).
Ha kihűlt a puding, a tejszínhabot felverjük a habfixálóval és óvatosan hozzákeverjük.
Elővesszük az őzgerincformát, melybe előzőleg belenyomkodtuk a kekszréteget, és félig megtöltjük a krémmel, ráhelyezzük a banánokat, befedjük a maradék krémmel. A krém tetején sorba kirakjuk a négyzet alakú háztartási kekszeket, majd a kilógó fóliával becsomagoljuk a formát és hűtőbe tesszük 2 órára, majd óvatosan kiborítjuk egy tálcára.
Gőz fölött megolvasztjuk a csokoládét, elkeverjük benne az olajat és bevonjuk vele az őzgerinc desszertet. Majd egy egész éjszakán át hűtőben tároljuk, hogy a keksz megpuhuljon.
Forró vízbe mártott/megtörölt késsel óvatosan felszeleteljük és tálaljuk.