Gesztenyés puncsgolyó recept

Hozzávalók:
- 25 dkg rizslisztes háztartási keksz (darálva)
- 10 dkg nyírfaporcukor
- fél fiola puncs vagy meggyaroma
- 2 ek baracklekvár
- piros ételszínezék
- kb 1-1,5 dl rizstej tej
A töltelékhez:
- 25 dkg gesztenyemassza
A hempergetéshez:
- kókuszreszelék
Elkészítése:
Akiengedett gesztenyemasszából 25 darab golyót formázunk, majd fagyasztóba tesszük.
A darált rizslisztes kekszet egy tálba tesszük, hozzákeverjük a nyírfaporcukrot a lekvárt, az aromát, a színezéket és apránként adagoljuk hozzá a tejet. Jól formázható masszát kell kapnunk.
A kekszes részt is 25 darabba osztjuk, majd a tenyerünkben ellapogatjuk és a fagyasztóból kivett gesztenyegolyókat becsomagoljuk, majd kókuszreszelékben megforgatjuk és akár azonnal kínálhatjuk.
Tipp:
Gyors, mutatós, akár ünnepi alkalmakra is készíthető.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »