Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gesztenyés keksz szalámi recept

Gesztenyés keksz szalámi
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
  • Hozzávalók:

    • 50 dkg darált háztartási keksz
    • 25 dkg porcukor
    • 25 dkg cukrozott gesztenyepüré
    • 10 dkg étcsokoládé
    • 25 dkg puha vaj
    • 3 evőkanál kakaópor
    • 5 ml rumaroma
    • tej (amennyit felvesz a massza)
    • kókuszreszelék a forgatáshoz

    Elkészítése

    A vajat a csokoládéval vízgőz felett vagy alacsony lángon összeolvasztjuk. A gesztenyemasszát egy tálba tesszük, ráöntjük a vajas csokoládét, majd hozzáadjuk a darált kekszet, a porcukrot, a kakaóport és a rumot (vagy rumaromát).

    Ha a massza túl száraz, apránként annyi tejet adunk hozzá, hogy jól formázható, de ne ragacsos tésztát kapjunk.

    A masszát kettéosztjuk, és mindkét adagból hengert formázunk. A kókuszreszeléket egy lapos tálba szórjuk, és a rudakat minden oldalukon megforgatjuk benne, kicsit belenyomkodva, hogy jól rátapadjon.

    A rudakat deszkára vagy tálcára helyezzük, és legalább 1 órára hűtőbe tesszük, hogy megdermedjenek.

    Tálalás előtt vastagabb szeletekre vágjuk, és hűtve kínáljuk.

    Tipp

    Ha ünnepibb hangulatot szeretnénk, a rudak közepébe vékony csíkban fehér krémet (pl. vajkrémet vagy kókuszkrémet) is tölthetünk, mielőtt feltekerjük őket.

    Hozzáadom a receptfüzethez
  • Ajánlott cikkek