Gesztenyés keksz szalámi

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 50 dkg darált háztartási keksz
  • 25 dkg porcukor
  • 25 dkg cukrozott gesztenyepüré
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 25 dkg puha vaj
  • 3 evőkanál kakaópor
  • 5 ml rumaroma
  • tej (amennyit felvesz a massza)
  • kókuszreszelék a forgatáshoz

Elkészítése

A vajat a csokoládéval vízgőz felett vagy alacsony lángon összeolvasztjuk. A gesztenyemasszát egy tálba tesszük, ráöntjük a vajas csokoládét, majd hozzáadjuk a darált kekszet, a porcukrot, a kakaóport és a rumot (vagy rumaromát).

Ha a massza túl száraz, apránként annyi tejet adunk hozzá, hogy jól formázható, de ne ragacsos tésztát kapjunk.

A masszát kettéosztjuk, és mindkét adagból hengert formázunk. A kókuszreszeléket egy lapos tálba szórjuk, és a rudakat minden oldalukon megforgatjuk benne, kicsit belenyomkodva, hogy jól rátapadjon.

A rudakat deszkára vagy tálcára helyezzük, és legalább 1 órára hűtőbe tesszük, hogy megdermedjenek.

Tálalás előtt vastagabb szeletekre vágjuk, és hűtve kínáljuk.

Tipp

Ha ünnepibb hangulatot szeretnénk, a rudak közepébe vékony csíkban fehér krémet (pl. vajkrémet vagy kókuszkrémet) is tölthetünk, mielőtt feltekerjük őket.