Hozzávalók:
Elkészítése
A vajat a csokoládéval vízgőz felett vagy alacsony lángon összeolvasztjuk. A gesztenyemasszát egy tálba tesszük, ráöntjük a vajas csokoládét, majd hozzáadjuk a darált kekszet, a porcukrot, a kakaóport és a rumot (vagy rumaromát).
Ha a massza túl száraz, apránként annyi tejet adunk hozzá, hogy jól formázható, de ne ragacsos tésztát kapjunk.
A masszát kettéosztjuk, és mindkét adagból hengert formázunk. A kókuszreszeléket egy lapos tálba szórjuk, és a rudakat minden oldalukon megforgatjuk benne, kicsit belenyomkodva, hogy jól rátapadjon.
A rudakat deszkára vagy tálcára helyezzük, és legalább 1 órára hűtőbe tesszük, hogy megdermedjenek.
Tálalás előtt vastagabb szeletekre vágjuk, és hűtve kínáljuk.
Ha ünnepibb hangulatot szeretnénk, a rudak közepébe vékony csíkban fehér krémet (pl. vajkrémet vagy kókuszkrémet) is tölthetünk, mielőtt feltekerjük őket.