Gesztenyés álom recept
Galéria (3)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
- 50 dkg gesztenyemassza
- 15 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
- 25 dkg darált keksz
- rumaroma
- 3 csomag vaniliás pudingpor
- 9 dl tej
- 25 dkg margarin
- 25 dkg porcukor
- 2 csomag babapiskóta
- 5 dl tejszín
Elkészítése:
Elsőként elkészítjük a krémet: a vaníliás pudingot megfőzzük a tejben, majd a margarint habosra keverjük a porcukorral, és hozzákeverjük a kihűlt pudinghoz.
A gesztenyés alaphoz összegyúrjuk a hozzávalókat, ízlés szerint teszünk bele rumaromát.
Egy tepsi alját megszórjuk darált keksszel, majd kézzel alaposan belenyomkodjuk a gesztenyés alapot. Erre ráterítjük a vaníliás krém felét.
A babapiskótákat egyesével beleforgatjuk kb 2 dl cukrozott tej és kevés főzött kávé keverékébe, majd szorosan egymás mellé fektetjük őket a vaníliás krémre, majd erre kenjük a krém másik felét.
Felverjük a tejszínt, és rákenjük a krém tetejére.Tejszínhab-rózsákkal és kakaóporral díszítjük.Pár órára hűvös helyre tesszük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.