Gesztenyés álom

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 50 dkg gesztenyemassza
  • 15 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor
  • 25 dkg darált keksz
  • rumaroma
  • 3 csomag vaniliás pudingpor
  • 9 dl tej
  • 25 dkg margarin
  • 25 dkg porcukor
  • 2 csomag babapiskóta
  • 5 dl tejszín

Elkészítése:

Elsőként elkészítjük a krémet: a vaníliás pudingot megfőzzük a tejben, majd a margarint habosra keverjük a porcukorral, és hozzákeverjük a kihűlt pudinghoz.

A gesztenyés alaphoz összegyúrjuk a hozzávalókat, ízlés szerint teszünk bele rumaromát.

Egy tepsi alját megszórjuk darált keksszel, majd kézzel alaposan belenyomkodjuk a gesztenyés alapot. Erre ráterítjük a vaníliás krém felét.

A babapiskótákat egyesével beleforgatjuk kb 2 dl cukrozott tej és kevés főzött kávé keverékébe, majd szorosan egymás mellé fektetjük őket a vaníliás krémre, majd erre kenjük a krém másik felét.

Felverjük a tejszínt, és rákenjük a krém tetejére.Tejszínhab-rózsákkal és kakaóporral díszítjük.Pár órára hűvös helyre tesszük.