Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fehércsokis epres sütemény recept

Fehércsokis epres sütemény
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
15 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 20 darab keksz, vagy tepsi szerint
    • 800 g eper
    • 200 g fehér csokoládé
    • 180 ml tej
    • 54 g tejszínhabpótló por
    • 3 ek nyírfacukor vagy cukor
    • 400 g tejföl
    • 100 ml forró víz
    • 30 g zselatinpor

    Elkészítése:

    Előveszünk egy mély tepsit, kibéleljük zsírpapírral és kirakjuk az aljára a kekszet. A fehér csokoládét gőz fölött egy magasabb edényben megolvasztjuk. A tejszínport felverjük a nyírfacukorral és a tejjel. A tejfölt kikeverjük.

    A zselatint felolvasztjuk a forró vízben. Az epret megmossuk és lecsepegtetjük.

    A megolvadt csokoládéból kiveszünk 1-2 evőkanállal és összedolgozzuk a felolvasztott zselatinnal, majd visszaöntjük a csokihoz és mixerrel alaposan átkeverjük. A fehér csokis-zselatinos masszát hozzáadjuk a tejfölhöz és mixerrel alaposan átkeverjük. Végül hozzáadjuk a felvert tejszínt és megint alaposan összekeverjük.

    A keksz-sor aljára teszünk egy vékony réteg fehér csokis krémet majd jó sűrűn kirakjuk az eperrel és a maradék krémmel befedjük. Egy kicsit megütögetjük, hogy a krém egyenletesen oszoljon el, majd a hűtőbe tesszük minimum 6 órára.

    Tálalás előtt felvágjuk kockákra és eperszemekkel díszítjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá