Fehércsokis epres sütemény

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
15 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 20 darab keksz, vagy tepsi szerint
  • 800 g eper
  • 200 g fehér csokoládé
  • 180 ml tej
  • 54 g tejszínhabpótló por
  • 3 ek nyírfacukor vagy cukor
  • 400 g tejföl
  • 100 ml forró víz
  • 30 g zselatinpor

Elkészítése:

Előveszünk egy mély tepsit, kibéleljük zsírpapírral és kirakjuk az aljára a kekszet. A fehér csokoládét gőz fölött egy magasabb edényben megolvasztjuk. A tejszínport felverjük a nyírfacukorral és a tejjel. A tejfölt kikeverjük.

A zselatint felolvasztjuk a forró vízben. Az epret megmossuk és lecsepegtetjük.

A megolvadt csokoládéból kiveszünk 1-2 evőkanállal és összedolgozzuk a felolvasztott zselatinnal, majd visszaöntjük a csokihoz és mixerrel alaposan átkeverjük. A fehér csokis-zselatinos masszát hozzáadjuk a tejfölhöz és mixerrel alaposan átkeverjük. Végül hozzáadjuk a felvert tejszínt és megint alaposan összekeverjük.

A keksz-sor aljára teszünk egy vékony réteg fehér csokis krémet majd jó sűrűn kirakjuk az eperrel és a maradék krémmel befedjük. Egy kicsit megütögetjük, hogy a krém egyenletesen oszoljon el, majd a hűtőbe tesszük minimum 6 órára.

Tálalás előtt felvágjuk kockákra és eperszemekkel díszítjük.