Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fehércsokis-epres kocka recept

Fehércsokis-epres kocka
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók egy 23*23 cm-es formához:
    Alap:

    • kb 15 dkg babapiskóta
    • kb 0,5-1 dl tej

    Krém:

    • 20 dkg eper
    • kb 5 dkg cukor
    • 10 g zselatin
    • 5 ek víz
    • 3 dl habtejszín

    Tetejére:

    • 25 dkg fehércsoki
    • 1 dl tejszín

    Elkészítése:

    Először a krémet készítjük el. A zselatint beáztatjuk a vízbe és hagyjuk, hogy megduzzadjon.

    Az epret kicsumázzuk, megmossuk, negyedeljük és botmixerrel pürésítjük. Hozzáadjuk a cukrot és felforraljuk. A zselatint felmelegítjük, majd az eperhez adjuk és addig melegítjük amíg teljesen homogén nem lesz a keverék. Hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni.

    A tejszínt felverjük keményre, majd óvatosan, spatulával beleforgatjuk a kihűlt epres keveréket.

    A babapiskótát belemárjuk a tejbe, majd beletesszük a formába és rásimítjuk az epres tejszínhabot és hűtőbe tesszük.

    A fehércsoki ganache-hoz a tejszínt forróra melegítjük, majd ráöntjük a csokira és addig keverjük, amíg a csoki el nem olvad. A csokis keveréket a süti tetejére öntjük és másnapig hűtőben tartjuk.

    Másnap felszeljük és tálaljuk.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá