Fehércsokis-epres kocka

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók egy 23*23 cm-es formához:
Alap:

  • kb 15 dkg babapiskóta
  • kb 0,5-1 dl tej

Krém:

  • 20 dkg eper
  • kb 5 dkg cukor
  • 10 g zselatin
  • 5 ek víz
  • 3 dl habtejszín

Tetejére:

  • 25 dkg fehércsoki
  • 1 dl tejszín

Elkészítése:

Először a krémet készítjük el. A zselatint beáztatjuk a vízbe és hagyjuk, hogy megduzzadjon.

Az epret kicsumázzuk, megmossuk, negyedeljük és botmixerrel pürésítjük. Hozzáadjuk a cukrot és felforraljuk. A zselatint felmelegítjük, majd az eperhez adjuk és addig melegítjük amíg teljesen homogén nem lesz a keverék. Hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni.

A tejszínt felverjük keményre, majd óvatosan, spatulával beleforgatjuk a kihűlt epres keveréket.

A babapiskótát belemárjuk a tejbe, majd beletesszük a formába és rásimítjuk az epres tejszínhabot és hűtőbe tesszük.

A fehércsoki ganache-hoz a tejszínt forróra melegítjük, majd ráöntjük a csokira és addig keverjük, amíg a csoki el nem olvad. A csokis keveréket a süti tetejére öntjük és másnapig hűtőben tartjuk.

Másnap felszeljük és tálaljuk.