Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Erdei gyümölcsös-kekszes szelet recept

Erdei gyümölcsös-kekszes szelet
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága
  • Hozzávalók:
    Csokis krém:

    • 3,5 dl tej
    • 1 csomag csokoládéízű pudingpor
    • 3 evőkanál cukor
    • 5 dkg vaj

    Vaníliás krém:

    • 3,5 dl tej
    • 1 csomag vaníliaízű pudingpor
    • 3 evőkanál cukor
    • 25 dkg mascarpone

    Eredi gyümölcsös réteg:

    • 50 dkg erdei gyümölcs (fagyasztott)
    • 3 evőkanál cukor
    • 50 g zselatinpor
    • 1 dl víz

    Máz:

    • 20 dkg étcsokoládé
    • 2 dl tejszín

    Továbbá:

    • 40 dkg vajas keksz (kb)

    Elkészítése:

    Csokis krém:

    A tejben csomómentesre keverjük a pudingport és a cukrot, majd állandó keverés mellett sűrűre főzzük. Langyosan hozzáadjuk a puha vajat és kihabosítjuk.

    Vaníliás krém:

    A tejben csomómentesre keverjük a pudingport és a cukrot, majd állandó keverés mellett sűrűre főzzük. Langyosan hozzáadjuk a mascarponét és csomómentesre keverjük az egészet.

    Erdei gyümölcsös réteg:

    A zselatinra annyi vizet öntünk, ami éppen ellepi és hagyjuk, hogy magába szívja.

    A gyümölcsöt a cukorral és a vízzel elkezdjük forralni. Amikor a gyümölcs kiolvadt, botmixerrel pürésítjük. Ezután hozzáadjuk a felolvasztott zselatint, jól elkeverjük, majd langyosra hűtjük.

    Összeállítás:

    Egy 20*34 cm-es forma aljába leteszünk egy sor kekszet, majd egyenletesen rásimítjuk a csokis krémet. Erre újabb sor keksz kerül, majd a vaníliás krém és ismét keksz.

    A kekszre ráöntjük a langyos (fontos, hogy tényleg csak langyos legyen, mert ha forró, akkor feloldhatja a pudingot) zselatinos gyümölcsöt és az utolsó adag keksszel zárjuk.

    Elkészítjük a mázat: a csokit és a tejszínt összeolvasztjuk. A kész csokimázat egyenletesen a sütemény tetejére öntjük, majd néhány órára vagy akár egy éjszakára hűvös helyre tesszük.

    Amikor a keksz megpuhult és a zselatin megdermedt, a süteményt kockákra vágjuk és tálaljuk.

    Tipp:

    Készíthetjük meggyből vagy málnából is. A csokis puding helyett az alsó réteg lehet nutella is.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez
  • Ajánlott cikkek