Erdei gyümölcsös-kekszes szelet recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Csokis krém:
- 3,5 dl tej
- 1 csomag csokoládéízű pudingpor
- 3 evőkanál cukor
- 5 dkg vaj
Vaníliás krém:
- 3,5 dl tej
- 1 csomag vaníliaízű pudingpor
- 3 evőkanál cukor
- 25 dkg mascarpone
Eredi gyümölcsös réteg:
- 50 dkg erdei gyümölcs (fagyasztott)
- 3 evőkanál cukor
- 50 g zselatinpor
- 1 dl víz
Máz:
- 20 dkg étcsokoládé
- 2 dl tejszín
Továbbá:
- 40 dkg vajas keksz (kb)
Elkészítése:
Csokis krém:
A tejben csomómentesre keverjük a pudingport és a cukrot, majd állandó keverés mellett sűrűre főzzük. Langyosan hozzáadjuk a puha vajat és kihabosítjuk.
Vaníliás krém:
A tejben csomómentesre keverjük a pudingport és a cukrot, majd állandó keverés mellett sűrűre főzzük. Langyosan hozzáadjuk a mascarponét és csomómentesre keverjük az egészet.
Erdei gyümölcsös réteg:
A zselatinra annyi vizet öntünk, ami éppen ellepi és hagyjuk, hogy magába szívja.
A gyümölcsöt a cukorral és a vízzel elkezdjük forralni. Amikor a gyümölcs kiolvadt, botmixerrel pürésítjük. Ezután hozzáadjuk a felolvasztott zselatint, jól elkeverjük, majd langyosra hűtjük.
Összeállítás:
Egy 20*34 cm-es forma aljába leteszünk egy sor kekszet, majd egyenletesen rásimítjuk a csokis krémet. Erre újabb sor keksz kerül, majd a vaníliás krém és ismét keksz.
A kekszre ráöntjük a langyos (fontos, hogy tényleg csak langyos legyen, mert ha forró, akkor feloldhatja a pudingot) zselatinos gyümölcsöt és az utolsó adag keksszel zárjuk.
Elkészítjük a mázat: a csokit és a tejszínt összeolvasztjuk. A kész csokimázat egyenletesen a sütemény tetejére öntjük, majd néhány órára vagy akár egy éjszakára hűvös helyre tesszük.
Amikor a keksz megpuhult és a zselatin megdermedt, a süteményt kockákra vágjuk és tálaljuk.
Tipp:
Készíthetjük meggyből vagy málnából is. A csokis puding helyett az alsó réteg lehet nutella is.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »










