Erdei gyümölcsös-kekszes szelet

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága
Erdei gyümölcsös-kekszes szelet

Hozzávalók:
Csokis krém:

  • 3,5 dl tej
  • 1 csomag csokoládéízű pudingpor
  • 3 evőkanál cukor
  • 5 dkg vaj

Vaníliás krém:

  • 3,5 dl tej
  • 1 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 3 evőkanál cukor
  • 25 dkg mascarpone

Eredi gyümölcsös réteg:

  • 50 dkg erdei gyümölcs (fagyasztott)
  • 3 evőkanál cukor
  • 50 g zselatinpor
  • 1 dl víz

Máz:

  • 20 dkg étcsokoládé
  • 2 dl tejszín

Továbbá:

  • 40 dkg vajas keksz (kb)

Elkészítése:

Csokis krém:

A tejben csomómentesre keverjük a pudingport és a cukrot, majd állandó keverés mellett sűrűre főzzük. Langyosan hozzáadjuk a puha vajat és kihabosítjuk.

Vaníliás krém:

A tejben csomómentesre keverjük a pudingport és a cukrot, majd állandó keverés mellett sűrűre főzzük. Langyosan hozzáadjuk a mascarponét és csomómentesre keverjük az egészet.

Erdei gyümölcsös réteg:

A zselatinra annyi vizet öntünk, ami éppen ellepi és hagyjuk, hogy magába szívja.

A gyümölcsöt a cukorral és a vízzel elkezdjük forralni. Amikor a gyümölcs kiolvadt, botmixerrel pürésítjük. Ezután hozzáadjuk a felolvasztott zselatint, jól elkeverjük, majd langyosra hűtjük.

Összeállítás:

Egy 20*34 cm-es forma aljába leteszünk egy sor kekszet, majd egyenletesen rásimítjuk a csokis krémet. Erre újabb sor keksz kerül, majd a vaníliás krém és ismét keksz.

A kekszre ráöntjük a langyos (fontos, hogy tényleg csak langyos legyen, mert ha forró, akkor feloldhatja a pudingot) zselatinos gyümölcsöt és az utolsó adag keksszel zárjuk.

Elkészítjük a mázat: a csokit és a tejszínt összeolvasztjuk. A kész csokimázat egyenletesen a sütemény tetejére öntjük, majd néhány órára vagy akár egy éjszakára hűvös helyre tesszük.

Amikor a keksz megpuhult és a zselatin megdermedt, a süteményt kockákra vágjuk és tálaljuk.

Tipp:

Készíthetjük meggyből vagy málnából is. A csokis puding helyett az alsó réteg lehet nutella is.