Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Epres tiramisu recept

Epres tiramisu
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
  • Hozzávalók

    Epersziruphoz:

    • 500 g eper
    • 80 g porcukor
    • 20 ml citromlé

    Krémhez:

    • 250 g mascarpone
    • 250 ml tejszín
    • 300 g görög joghurt
    • 50 g porcukor
    • ízlés szerint eper
    • 300 g babapiskóta

    Elkészítés

    Az epersziruphoz az epret a porcukorral és a citromlével leturmixoljuk.

    A mascarponét a hideg habtejszínnel kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a porcukrot, a görög joghurtot és az eperszirup negyedét. Végül beleforgatjuk az apróra vágott epret is.

    Egy tál aljába egy kevés eperszirupot öntünk, erre fektetjük az első sor babapiskótát, amit meglocsolunk a sziruppal. Erre rákenjük a krém egy részét, majd ismét piskóta, szirup, krém következik. A tál méretétől függően akár még egy réteg is belefér.

    A tetejét a maradék krémmel fedjük be, majd darabolt eperrel, epersziruppal és ízlés szerint tört babapiskótával díszítjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá

  • Ajánlott cikkek