Epres tiramisu recept

Hozzávalók
Epersziruphoz:
- 500 g eper
- 80 g porcukor
- 20 ml citromlé
Krémhez:
- 250 g mascarpone
- 250 ml tejszín
- 300 g görög joghurt
- 50 g porcukor
- ízlés szerint eper
- 300 g babapiskóta
Elkészítés
Az epersziruphoz az epret a porcukorral és a citromlével leturmixoljuk.
A mascarponét a hideg habtejszínnel kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a porcukrot, a görög joghurtot és az eperszirup negyedét. Végül beleforgatjuk az apróra vágott epret is.
Egy tál aljába egy kevés eperszirupot öntünk, erre fektetjük az első sor babapiskótát, amit meglocsolunk a sziruppal. Erre rákenjük a krém egy részét, majd ismét piskóta, szirup, krém következik. A tál méretétől függően akár még egy réteg is belefér.
A tetejét a maradék krémmel fedjük be, majd darabolt eperrel, epersziruppal és ízlés szerint tört babapiskótával díszítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »