Epres tiramisu

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Epres tiramisu

Hozzávalók

Epersziruphoz:

  • 500 g eper
  • 80 g porcukor
  • 20 ml citromlé

Krémhez:

  • 250 g mascarpone
  • 250 ml tejszín
  • 300 g görög joghurt
  • 50 g porcukor
  • ízlés szerint eper
  • 300 g babapiskóta

Elkészítés

Az epersziruphoz az epret a porcukorral és a citromlével leturmixoljuk.

A mascarponét a hideg habtejszínnel kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a porcukrot, a görög joghurtot és az eperszirup negyedét. Végül beleforgatjuk az apróra vágott epret is.

Egy tál aljába egy kevés eperszirupot öntünk, erre fektetjük az első sor babapiskótát, amit meglocsolunk a sziruppal. Erre rákenjük a krém egy részét, majd ismét piskóta, szirup, krém következik. A tál méretétől függően akár még egy réteg is belefér.

A tetejét a maradék krémmel fedjük be, majd darabolt eperrel, epersziruppal és ízlés szerint tört babapiskótával díszítjük.