Epres panna cotta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 200 ml tej
- 200 ml habtejszín (cukrozatlan, minimum 30 %-os)
- 5 g zselatin (por)
- 30 g hideg víz
- 60 g cukor
- 1 teáskanál vanília kivonat
Eperszósz:
- 450 g eper apróra vágva
- 2 evőkanál víz
- 70 g cukor
Elkészítése:
A zselatinra öntjük a vizet és hagyjuk, had szívja magába.
A tejszínt, tejet, cukrot és a vanília kivonatot összemelegítjük, majd hozzákeverjük a feloldott zselatint.
Az előkészített poharakat egy püspökkenyér fomába tesszük ferdén, majd a tejes keveréket a poharak szájáig töltjük és így tesszük hűtőbe. Természetesen lehet úgy is készíteni, hogy a poharakat nem düntjük meg.
Közben az epret megmossuk, kicsumázzuk és felvágjuk, majd a cukorral és vízzel kb 5 percig forraljuk, majd botmixerrel pürésítjük.
Amikor az eperszósz kihűlt, akkor a poharakat kivesszük a hűtőből, talpukra állatíjuk, majd megtöltjük a szósszal.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »
Online italbolt – széles választék könnyű italokból a nyaralás mellé (x)
A nyári pihenés során mindenkinek jól esik olykor egy pohár ital. Mindenkép
Tovább olvasom »
12 varázslatos szilvalekváros süti, amivel újraélheted a nagyi konyhájának illatát!
Ezek a sütemények igazi klasszikusok, amiket gyerekkorunk óta szeretünk – r
Tovább olvasom »