Epres panna cotta recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 200 ml tej
- 200 ml habtejszín (cukrozatlan, minimum 30 %-os)
- 5 g zselatin (por)
- 30 g hideg víz
- 60 g cukor
- 1 teáskanál vanília kivonat
Eperszósz:
- 450 g eper apróra vágva
- 2 evőkanál víz
- 70 g cukor
Elkészítése:
A zselatinra öntjük a vizet és hagyjuk, had szívja magába.
A tejszínt, tejet, cukrot és a vanília kivonatot összemelegítjük, majd hozzákeverjük a feloldott zselatint.
Az előkészített poharakat egy püspökkenyér fomába tesszük ferdén, majd a tejes keveréket a poharak szájáig töltjük és így tesszük hűtőbe. Természetesen lehet úgy is készíteni, hogy a poharakat nem düntjük meg.
Közben az epret megmossuk, kicsumázzuk és felvágjuk, majd a cukorral és vízzel kb 5 percig forraljuk, majd botmixerrel pürésítjük.
Amikor az eperszósz kihűlt, akkor a poharakat kivesszük a hűtőből, talpukra állatíjuk, majd megtöltjük a szósszal.
Nézd meg videón is:
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.