Epres, fehércsokis pohárdesszert recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 0,5 kg eper
- 25 dkg mascarpone
- 10 dkg fehércsoki
- 10 dkg porcukor
- vaníliaaroma vagy paszta
- 2 dl habtejszín
- poharanként 1-2 babapsikóta vagy tetszés szerinti keksz
Elkészítése:
Az epret feldaraboljuk, de pár szemet tegyünk félre a díszítéshez. A maradékot 5 dkg cukorral turmixoljuk össze.
A maradék cukrot a mascarponéhoz adjuk és jól kikeverjük, majd beleforgatjuk a keményre felvert tejszínt. A csokit megolvasztjuk, majd ha már langyosra hűlt, akkor a mascarponés krémhez dolgozzuk a vaníliával együtt.
A poharak aljába tördelünk 1-2 kekszet vagy babapiskótát, majd rárétegezzük a mascarponés krémet és a leturmixolt epret. A tetejére teszünk a félretett eperből.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »