Epres, fehércsokis pohárdesszert recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 0,5 kg eper
- 25 dkg mascarpone
- 10 dkg fehércsoki
- 10 dkg porcukor
- vaníliaaroma vagy paszta
- 2 dl habtejszín
- poharanként 1-2 babapsikóta vagy tetszés szerinti keksz
Elkészítése:
Az epret feldaraboljuk, de pár szemet tegyünk félre a díszítéshez. A maradékot 5 dkg cukorral turmixoljuk össze.
A maradék cukrot a mascarponéhoz adjuk és jól kikeverjük, majd beleforgatjuk a keményre felvert tejszínt. A csokit megolvasztjuk, majd ha már langyosra hűlt, akkor a mascarponés krémhez dolgozzuk a vaníliával együtt.
A poharak aljába tördelünk 1-2 kekszet vagy babapiskótát, majd rárétegezzük a mascarponés krémet és a leturmixolt epret. A tetejére teszünk a félretett eperből.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »









