Epres, fehércsokis pohárdesszert

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 0,5 kg eper
  • 25 dkg mascarpone
  • 10 dkg fehércsoki
  • 10 dkg porcukor
  • vaníliaaroma vagy paszta
  • 2 dl habtejszín
  • poharanként 1-2 babapsikóta vagy tetszés szerinti keksz

Elkészítése:

Az epret feldaraboljuk, de pár szemet tegyünk félre a díszítéshez. A maradékot 5 dkg cukorral turmixoljuk össze.

A maradék cukrot a mascarponéhoz adjuk és jól kikeverjük, majd beleforgatjuk a keményre felvert tejszínt. A csokit megolvasztjuk, majd ha már langyosra hűlt, akkor a mascarponés krémhez dolgozzuk a vaníliával együtt.

A poharak aljába tördelünk 1-2 kekszet vagy babapiskótát, majd rárétegezzük a mascarponés krémet és a leturmixolt epret. A tetejére teszünk a félretett eperből.