Epermisu recept

Hozzávalók:
Krém:
- 500 g eper
- 250 g mascarpone
- 300 ml habtejszín
- édesítőszer ízlés szerint
Szirup:
- 25 g 1:4 édesítőszer (negyedannyi)
- 200 ml víz
- 1 citrom reszelt héja és a leve
Az összeállításhoz:
- kb 400 g babapiskóta
- 250 g friss eper
Elkészítése:
A sziruppal kezdünk. A vizet az édesítőszerrel és a citrom reszelt héjával, valamint a levével felfőzzük.
500 g epret egy botmixer segítségével pürésítünk.
A tejszínt elkezdjük habbá verni az édesítőszerrel és amikor fodrozódni kezd, hozzáadjuk a mascarponét is. Ha stabil habot kaptunk, mehet hozzá az eperpüré is.
Kb 250 g epret apróra vágunk.
Egy dobozformát folpackkal kibélelünk. A piskótákat a szirupba mártjuk és kirakjuk vele a forma alját. Erre mehet a krém, majd az apróra vágott eper fele. Jöhet egy újabb réteg piskóta, majd a krém és az eper másik fele.
A krémből a díszítéshez tegyünk félre pár kanállal.
Végül még egy réteg krém, egy réteg piskóta és pár órára (de legjobb ha egy éjszakára) hűtőbe tesszük.
A formából kiborítva, vékonyan megkenjük a tetejét krémmel és tetszés szerint díszítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.06.27 péntek
Pénteken jól esik valami könnyedebb, de mégis tartalmas fogás – pont ilyene
Tovább olvasom »