Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Epermisu recept

Epermisu
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
100 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Krém:

    • 500 g eper
    • 250 g mascarpone
    • 300 ml habtejszín
    • édesítőszer ízlés szerint

    Szirup:

    • 25 g 1:4 édesítőszer (negyedannyi)
    • 200 ml víz
    • 1 citrom reszelt héja és a leve

    Az összeállításhoz:

    • kb 400 g babapiskóta
    • 250 g friss eper

    Elkészítése:

    A sziruppal kezdünk. A vizet az édesítőszerrel és a citrom reszelt héjával, valamint a levével felfőzzük.

    500 g epret egy botmixer segítségével pürésítünk.

    A tejszínt elkezdjük habbá verni az édesítőszerrel és amikor fodrozódni kezd, hozzáadjuk a mascarponét is. Ha stabil habot kaptunk, mehet hozzá az eperpüré is.

    Kb 250 g epret apróra vágunk.

    Egy dobozformát folpackkal kibélelünk. A piskótákat a szirupba mártjuk és kirakjuk vele a forma alját. Erre mehet a krém, majd az apróra vágott eper fele. Jöhet egy újabb réteg piskóta, majd a krém és az eper másik fele.

    A krémből a díszítéshez tegyünk félre pár kanállal.

    Végül még egy réteg krém, egy réteg piskóta és pár órára (de legjobb ha egy éjszakára) hűtőbe tesszük.

    A formából kiborítva, vékonyan megkenjük a tetejét krémmel és tetszés szerint díszítjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá