Epermisu recept

Hozzávalók:
Krém:
- 500 g eper
- 250 g mascarpone
- 300 ml habtejszín
- édesítőszer ízlés szerint
Szirup:
- 25 g 1:4 édesítőszer (negyedannyi)
- 200 ml víz
- 1 citrom reszelt héja és a leve
Az összeállításhoz:
- kb 400 g babapiskóta
- 250 g friss eper
Elkészítése:
A sziruppal kezdünk. A vizet az édesítőszerrel és a citrom reszelt héjával, valamint a levével felfőzzük.
500 g epret egy botmixer segítségével pürésítünk.
A tejszínt elkezdjük habbá verni az édesítőszerrel és amikor fodrozódni kezd, hozzáadjuk a mascarponét is. Ha stabil habot kaptunk, mehet hozzá az eperpüré is.
Kb 250 g epret apróra vágunk.
Egy dobozformát folpackkal kibélelünk. A piskótákat a szirupba mártjuk és kirakjuk vele a forma alját. Erre mehet a krém, majd az apróra vágott eper fele. Jöhet egy újabb réteg piskóta, majd a krém és az eper másik fele.
A krémből a díszítéshez tegyünk félre pár kanállal.
Végül még egy réteg krém, egy réteg piskóta és pár órára (de legjobb ha egy éjszakára) hűtőbe tesszük.
A formából kiborítva, vékonyan megkenjük a tetejét krémmel és tetszés szerint díszítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »
Online italbolt – széles választék könnyű italokból a nyaralás mellé (x)
A nyári pihenés során mindenkinek jól esik olykor egy pohár ital. Mindenkép
Tovább olvasom »
12 varázslatos szilvalekváros süti, amivel újraélheted a nagyi konyhájának illatát!
Ezek a sütemények igazi klasszikusok, amiket gyerekkorunk óta szeretünk – r
Tovább olvasom »