Epermisu

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
100 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Epermisu

Hozzávalók:
Krém:

  • 500 g eper
  • 250 g mascarpone
  • 300 ml habtejszín
  • édesítőszer ízlés szerint

Szirup:

  • 25 g 1:4 édesítőszer (negyedannyi)
  • 200 ml víz
  • 1 citrom reszelt héja és a leve

Az összeállításhoz:

  • kb 400 g babapiskóta
  • 250 g friss eper

Elkészítése:

A sziruppal kezdünk. A vizet az édesítőszerrel és a citrom reszelt héjával, valamint a levével felfőzzük.

500 g epret egy botmixer segítségével pürésítünk.

A tejszínt elkezdjük habbá verni az édesítőszerrel és amikor fodrozódni kezd, hozzáadjuk a mascarponét is. Ha stabil habot kaptunk, mehet hozzá az eperpüré is.

Kb 250 g epret apróra vágunk.

Egy dobozformát folpackkal kibélelünk. A piskótákat a szirupba mártjuk és kirakjuk vele a forma alját. Erre mehet a krém, majd az apróra vágott eper fele. Jöhet egy újabb réteg piskóta, majd a krém és az eper másik fele.

A krémből a díszítéshez tegyünk félre pár kanállal.

Végül még egy réteg krém, egy réteg piskóta és pár órára (de legjobb ha egy éjszakára) hűtőbe tesszük.

A formából kiborítva, vékonyan megkenjük a tetejét krémmel és tetszés szerint díszítjük.