Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Epermisu recept

Epermisu
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • kb 300 g babapsikóta

    Krémhez:

    • 50-60 dkg eper
    • 500 g mascarpone
    • 10-15 dkg porcukor
    • 2 cs bourbon vaníliás cukor
    • 2 dl habtejszín

    Mártogatáshoz:

    • 2-3 adag lefőzött, kihűtött kávé
    • fél üvegcse rumaroma

    Elkészítése:

    Az eperből a szebbeket félbevágjuk és félretesszük. A maradékot apróra vágjuk.

    A mascarponét összekeverjük a cukrokkal, majd beleforgatjuk a keményre felvert tejszínt, végül pedig az eperdarabokat.

    A kávéba belekeverjük a rumaromát.

    Előveszünk egy jénait vagy tepsit és elkezdjük a rétegezést: leteszünk egy sor kávéba mártott babapiskótát, majd erre krém jön, újabb sor babapiskóta, újabb adag krém. Addig folytatjuk a rétegezést, amíg a hozzávalók el nem fogynak.

    A tetejére krém kerüljön. A krémet kirakjuk a szép, félbevágott eprekkel, majd az egészet hűtőbe tesszük.

    Másnap fogyasztjuk.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá