Epermisu

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • kb 300 g babapsikóta

Krémhez:

  • 50-60 dkg eper
  • 500 g mascarpone
  • 10-15 dkg porcukor
  • 2 cs bourbon vaníliás cukor
  • 2 dl habtejszín

Mártogatáshoz:

  • 2-3 adag lefőzött, kihűtött kávé
  • fél üvegcse rumaroma

Elkészítése:

Az eperből a szebbeket félbevágjuk és félretesszük. A maradékot apróra vágjuk.

A mascarponét összekeverjük a cukrokkal, majd beleforgatjuk a keményre felvert tejszínt, végül pedig az eperdarabokat.

A kávéba belekeverjük a rumaromát.

Előveszünk egy jénait vagy tepsit és elkezdjük a rétegezést: leteszünk egy sor kávéba mártott babapiskótát, majd erre krém jön, újabb sor babapiskóta, újabb adag krém. Addig folytatjuk a rétegezést, amíg a hozzávalók el nem fogynak.

A tetejére krém kerüljön. A krémet kirakjuk a szép, félbevágott eprekkel, majd az egészet hűtőbe tesszük.

Másnap fogyasztjuk.