Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Diós-narancsos szaloncukor recept

Diós-narancsos szaloncukor
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    A töltelékhez:

    • 50 g dió (darált)
    • 25 g kókuszreszelék
    • 125 g mazsola
    • 1 narancs héja reszelve
    • 1 evőkanál narancslé
    • 1 csapott teáskanál kardamom (őrölt)

    A bevonathoz:

    • étcsokoládé (53 %-os)

    Elkészítése:

    A mazsolákat válogassuk át, szedjük ki belőle a szárakat, oda nem való dolgokat, majd öntsünk rá forró vizet és így tegyük félre.

    Egy nagyobb tálba mérjük bele a kókuszreszeléket, a darált diót, kardamomot (kardamom helyett fahéjat is használhatunk). Reszeljük bele egy narancs héját és adjuk hozzá a narancslevet is.

    A mazsolát szűrjük le és botmixerrel pürésítsük, majd ezt is adjuk a többi hozzávalóhoz és alaposan keverjük össze.

    A tenyerünkben formázzunk a masszából egyforma méretű szaloncukrokat, majd tegyük sütőpapírral fedett tálcára és tegyük hűvös helyre egy órára szikkadni.

    Az idő leteltével olvasszuk meg a csokoládét vízgőz fölött. Ha túl sűrű, kevés olvasztott kókuszzsírral vagy olajjal higíthatjuk.

    Mártsuk bele a szaloncukrokat és a papírra visszatéve hagyjuk megkötni a csokoládét rajtuk. Utána csomagolhatjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá