Diós-narancsos szaloncukor

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
A töltelékhez:

  • 50 g dió (darált)
  • 25 g kókuszreszelék
  • 125 g mazsola
  • 1 narancs héja reszelve
  • 1 evőkanál narancslé
  • 1 csapott teáskanál kardamom (őrölt)

A bevonathoz:

  • étcsokoládé (53 %-os)

Elkészítése:

A mazsolákat válogassuk át, szedjük ki belőle a szárakat, oda nem való dolgokat, majd öntsünk rá forró vizet és így tegyük félre.

Egy nagyobb tálba mérjük bele a kókuszreszeléket, a darált diót, kardamomot (kardamom helyett fahéjat is használhatunk). Reszeljük bele egy narancs héját és adjuk hozzá a narancslevet is.

A mazsolát szűrjük le és botmixerrel pürésítsük, majd ezt is adjuk a többi hozzávalóhoz és alaposan keverjük össze.

A tenyerünkben formázzunk a masszából egyforma méretű szaloncukrokat, majd tegyük sütőpapírral fedett tálcára és tegyük hűvös helyre egy órára szikkadni.

Az idő leteltével olvasszuk meg a csokoládét vízgőz fölött. Ha túl sűrű, kevés olvasztott kókuszzsírral vagy olajjal higíthatjuk.

Mártsuk bele a szaloncukrokat és a papírra visszatéve hagyjuk megkötni a csokoládét rajtuk. Utána csomagolhatjuk.