Hozzávalók:
A töltelékhez:
A bevonathoz:
Elkészítése:
A mazsolákat válogassuk át, szedjük ki belőle a szárakat, oda nem való dolgokat, majd öntsünk rá forró vizet és így tegyük félre.
Egy nagyobb tálba mérjük bele a kókuszreszeléket, a darált diót, kardamomot (kardamom helyett fahéjat is használhatunk). Reszeljük bele egy narancs héját és adjuk hozzá a narancslevet is.
A mazsolát szűrjük le és botmixerrel pürésítsük, majd ezt is adjuk a többi hozzávalóhoz és alaposan keverjük össze.
A tenyerünkben formázzunk a masszából egyforma méretű szaloncukrokat, majd tegyük sütőpapírral fedett tálcára és tegyük hűvös helyre egy órára szikkadni.
Az idő leteltével olvasszuk meg a csokoládét vízgőz fölött. Ha túl sűrű, kevés olvasztott kókuszzsírral vagy olajjal higíthatjuk.
Mártsuk bele a szaloncukrokat és a papírra visszatéve hagyjuk megkötni a csokoládét rajtuk. Utána csomagolhatjuk.