Csokoládés szalámi recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 10 dkg étcsokoládé
- 8 dkg vaj
- 2 evőkanál rum
- 20 dkg keksz (lehet vajas és háztartási is)
- 1 evőkanál kakaópor
- 1 evőkanál lekvár
- 10 dkg vegyes magvak apróra vágva: dió, pisztácia, mandula (nálam dió helyett mogyoró)
- 6 dkg aszalt áfonya vagy mazsola
- 1 narancs frissen reszelt héja
- porcukor a forgatáshoz
Elkészítése:
A vajat és a csokit tálba tesszük és gőz fölött megolvasztjuk.
Közben a magvakat, aszalványokat apróra vágjuk.
A keksz negyed részét összetörjük, a többit ledaráljuk. A narancs héját lereszeljük.
A rumot a mázhoz tesszük, a száraz anyagokat összekeverjük, majd a csokis mázunkhoz keverjük.
A kész masszát két részre osztjuk, sütőpapírra vagy fóliára tesszük, megformázzuk és hűtőben hagyjuk megdermedni pár óra alatt.
Ha letelt az idő kicsomagoljuk és porcukorba forgatjuk a rudakat.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »









