Csokoládés szalámi recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 10 dkg étcsokoládé
- 8 dkg vaj
- 2 evőkanál rum
- 20 dkg keksz (lehet vajas és háztartási is)
- 1 evőkanál kakaópor
- 1 evőkanál lekvár
- 10 dkg vegyes magvak apróra vágva: dió, pisztácia, mandula (nálam dió helyett mogyoró)
- 6 dkg aszalt áfonya vagy mazsola
- 1 narancs frissen reszelt héja
- porcukor a forgatáshoz
Elkészítése:
A vajat és a csokit tálba tesszük és gőz fölött megolvasztjuk.
Közben a magvakat, aszalványokat apróra vágjuk.
A keksz negyed részét összetörjük, a többit ledaráljuk. A narancs héját lereszeljük.
A rumot a mázhoz tesszük, a száraz anyagokat összekeverjük, majd a csokis mázunkhoz keverjük.
A kész masszát két részre osztjuk, sütőpapírra vagy fóliára tesszük, megformázzuk és hűtőben hagyjuk megdermedni pár óra alatt.
Ha letelt az idő kicsomagoljuk és porcukorba forgatjuk a rudakat.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »